Кривава ДТП у Харкові: МОЗ з’ясує де лікар-нарколог, що оглядала Зайцеву

Кривава ДТП у Харкові: МОЗ з’ясує де лікар-нарколог, що оглядала Зайцеву

Укрінформ
Виконуюча обов'язки міністра охорони здоров'я Уляна Супрун доручила профільній установі підготувати висновок щодо випадку зникнення лікаря-нарколога Олени Федірко, яка оглядала Олену Зайцеву після наїзду на пішоходів.

Про це вона повідомила на своїй сторінці у Facebook.

«Доручила підпорядкованій міністерству установі підготувати висновок щодо цього випадку», - заявила Супрун.

Вона повідомила, що днями до МОЗ звернулася сторона постраждалих у автокатастрофі в центрі Харкова з проханням допомогти.

«Зник один з основних свідків у справі - лікар-нарколог Олена Федірко, яка оглядала Зайцеву після наїзду на пішоходів. Тоді вона зазначила в акті, що стан Зайцевої містив ознаки наркотичного сп'яніння. Далі проводилися додаткові дослідження крові й сечі, які показали наявність наркотичних і психотропних речовин в сечі Зайцевої (кодеїн, фенобарбітал). Втім, для того, щоб зробити дослідження про наявність наркотичних засобів та психотропних речовин у крові, біологічної речовини чомусь не вистачило. Сторона постраждалих хоче допитати Федірко в суді, щоб з'ясувати - яким чином проводився відбір аналізів, чому не взяли біологічну речовину у кількості, необхідній для проведення дослідження, та чи достатньо існуючих даних для встановлення стану обвинуваченої на час ДТП. Але лікарка зникла, і нікому невідомо, де вона знаходиться. В наркодиспансері, в якому вона працювала, кажуть, що жінка раптово звільнилася. Наразі її розшукує поліція», - зазначила Супрун.

Читайте також: У Харкові зник ключовий свідок у справі ДТП з Зайцевою - ЗМІ

За її словами, для слідства це означає, що докази важче зібрати. Інша проблема, наголосила в. о. міністра охорони здоров'я, неможливо отримати висновок, чи перебувала Зайцева в період скоєння ДТП під впливом наркотичних засобів чи психотропних речовин, а допитаний в судовому засіданні лікар не надав однозначну відповідь з цього питання.

Як повідомляв Укрінформ, 18 жовтня 2017 року на перехресті вул. Сумській та вул. Мечникова водій Volkswagen Touareg (водій - Геннадій Дронов) виїхав на перехрестя з порушенням правил дорожнього руху і зіткнувся з автомобілем Lexus (водій - Олена Зайцева), який мчав на заборонний сигнал світлофора. В результаті Lexus вилетів на тротуар, де збив 11 пішоходів, з яких 5 загинуло на місці і ще одна померла в лікарні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-