Монополіст „Сумигаз” не пускає конкурентів і диктує ціни – ОДА

Монополіст „Сумигаз” не пускає конкурентів і диктує ціни – ОДА

Укрінформ
ПАТ „Сумигаз” є монополістом на газовому ринку в обласному центрі і не пускає туди конкурентів, диктуючи споживачам свою цінову політику.

На цьому у четвер, 26 липня, під час засідання колегії облдержадміністрації наголосив начальник обласного управління ЖКГ та ПЕК ОДА Сергій Луговий.

„ПАТ „Сумигаз” є монополістом на газовому ринку у Сумах, тому і нараховуються неймовірні суми за встановлення газових лічильників із модемами – це сягає аж до 30 тисяч гривень, у той же час інші підприємства пропонують за свої послуги не більше 8 тисяч гривень. А головне те, що представники „Сумигаз” не хочуть і не пускають на газовий ринок в обласному центрі конкурентів”, – розповів посадовець.

Крім цього, одним із основних запитань населення і влади до підприємства „Сумигаз” залишається питання перерахунку норм спожитого газу громадянам, яким неправомірно нараховували його вартість за граничними нормами.

Як повідомив на засіданні колегії головний метролог ПАТ „Сумигаз” Дмитро Голубченко, зробити перерахунки у платіжках за газ вони мали ще до 1 липня, однак не зробили цього через технічний збій програми. Проте вже у серпні, за його словами, усі громадяни, кому нарахували його вартість за граничними нормами спожитого газу, мають отримати відповідні перерахунки.

Читайте також: Голова ОДА Сумщини обіцяє залишити пільговий проїзд, зокрема — для АТОшників

Однак ця відповідь не задовольнила членів колегії.

„Сьогодні на засіданні колегії ми розглянули звернення з цього питання лише однієї людини – вона подала до суду на дії ПАТ „Сумигаз”, а є ще тисячі таких випадків, де люди мовчать. Тому облдержадміністрація стає на бік споживачів і разом з НКРЕКП ми маємо вирішити ці проблемні питання”, – наголосив керівник апарату облдержадміністрації Дмитро Живицький.

Посадовець повідомив, що у серпні до Сум має приїхати представник НКРЕКП для того, щоб розібратися з ПАТ „Сумигаз” і територіальним підрозділом НКРЕКП щодо проблеми постачання газу, його оплати і встановлення газових лічильників з модемами, оскільки ці питання не повинні вирішуватися так довго і конфліктно. Тож, зауважив Живицький, цілком ймовірно, можна очікувати на кадрові зміни.

В свою чергу голова Сумської ОДА Микола Клочко наголосив, що основним завдання ПАТ „Сумигаз” і обласної влади є забезпечення надійного газопостачання місцевому населенню.

„І лише злагоджена робота принесе позитивний результат”, - заявив губернатор, додавши, що це питання ще не вирішене, і влада до нього обов’язково повернеться у серпні під час зустрічі із представником НКРЕКП.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-