Порошенко запевняє, що 117 мільйонів „дорожних” залишаться Сумщині — голова ОДА

Порошенко запевняє, що 117 мільйонів „дорожних” залишаться Сумщині — голова ОДА

Укрінформ
Передбачені для ремонту автомагістралі Київ-Юнаківка 117 мільйонів гривень, які через непроведений тендер на виконання робіт забрали з регіону, залишаться на Сумщині.

Про це у четвер під час проведення засідання колегії Сумської облдержадміністрації сказав її голова Микола Клочко, повідомляє кореспондент Укрінформу.

„Ми особисто з головою обласної ради Володимиром Токарем зустрічалися з Президентом України Петром Порошенком щодо питання можливого зняття з траси Київ – Юнаківка на ділянці по Сумській області 117 мільйонів державних коштів. Ми донесли до глави держави єдину позицію депутатів обласної ради, облдержадміністрації та громадськості щодо необхідності ремонту доріг на Сумщині і він чітко наголосив, що кошти із прикордонної області зняти не дасть”, - зазначив Клочко.

За його словами, сьогодні ще залишається проблема блокування тендерних процедур з боку однієї з компаній, що не дає розпочати ремонт зазначеної дороги. Але це питання обласна влада спільно із Службою автомобільних доріг у Сумській області та Нацполіцією вирішуватимуть у рамках чинного законодавства.

Читайте також: Сумська облрада вимагає "повернути" 117 мільйонів на ремонт автотраси

Як відомо, зазначені 117 млн гривень були відібрані у Сумської області через те, що досі відсутня необхідна проектна документація на ремонт дороги. Хоча, як наголошують у службі автомобільних доріг, її відсутність пов’язана з тим, що оголошений вчасно тендер на ремонт магістралі був перенесений з початку на кінець липня, оскільки один з його учасників відхилив тендерні пропозиції та подав скаргу до Антимонопольного комітету України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-