У Миколаєві відключили світло і газ у трьох гуртожитках – люди перекрили проспект

У Миколаєві відключили світло і газ у трьох гуртожитках – люди перекрили проспект

Укрінформ
У Миколаєві знову відключили від електроенергії три гуртожитки за борги, люди перекрили проспект Богоявленський.

Міський голова Миколаєва Олександр Сєнкевич наголосив, що це не допоможе.

Про це йшлося на сесії міської ради 26 липня, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«У нас склалася критична ситуація з гуртожитками КП «Гуртожиток». Ми всі знаємо, що два дні тому було відключено гуртожитки на Намиві, сьогодні чергове відключення трьох гуртожитків у Корабельному районі. Це дев'ятиповерхові будинки. Ситуація ускладнена тим, що, крім електроенергії, їм відключили газ. Люди не мають можливості готувати їжу», - сказав депутат міськради Анатолій Петров.

Його колега Сергій Ісаков додав, що мешканці гуртожитків уже перекрили проспект Богоявленський, і продемонстрував відео, де люди блокують пішохідний перехід, утворився затор.

За словами міського голови, обленерго відключає гуртожитки, в яких є несплата за електроенергію. Більшість мешканців гуртожитків не мають індивідуальних лічильників. Через борги суд заарештував рахунки КП «Гуртожиток».

Читайте також: На Миколаївщині найбільше зарплати заборгували суднобудівникам - ОДА

«Зараз у кожну квартиру в гуртожитках доведуть рахунок обленерго, на який потрібно перерахувати оплату за спожиту електроенергію. Але хочу звернутися до жителів гуртожитків, що перекриття доріг не дасть результату. Краще оплатіть спожиту електроенергію, до вечора вони побачать ці гроші. Якщо плата наблизиться до повного обсягу, то буде оперативне підключення. Бачать гроші на рахунках - включають, бачать перекриття доріг - підключати не будуть. Отож рекомендую не перекривати дороги, а платити», - сказав Сєнкевич.

Раніше мешканцям гуртожитку в Миколаєві вимкнули світло за борги і підключили лише після того, як міський голова Миколаєва пообіцяв погасити заборгованість власними 50 тисячами гривень.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-