Житомирська міськрада виділила понад мільйон на обладнання для дезінфекції води

Житомирська міськрада виділила понад мільйон на обладнання для дезінфекції води

Укрінформ
Позачергова сесія Житомирської міської ради виділила понад один мільйон гривень на закупівлю обладнання для очищення води на підприємстві «Житомирводоканал».

Обладнання буде використовуватися для дозування дезінфікуючих реагентів, повідомляє прес-служба міської ради.

«Сьогодні, 26 липня, на 37-й позачерговій сесії міської ради депутати прийняли рішення щодо виділення додаткових ресурси в сумі 1 млн 235 тис. 200 грн для закупівлі обладнання КП «Житомирводоканал»», - інформує прес-служба.

Як розповів директор КП «Житомирводоканал» Андрій Нікітін, підприємство встигло зробити критичний запас хлору, якого вистачить орієнтовно до 10 серпня. Найближчим часом з Румунії надійде ще 4 контейнери із хлором.

Читайте також: Дніпроазот” пропонує запорізьким водоканалам хлор удвічі дорожче, ніж раніше - ОДА

Для того, аби зменшити ризики зі 100% залежності від хлору до 25%, враховуючи, що на підприємстві виробляється альтернативний реагент для очистки води, необхідні додаткові ресурси в сумі 1 млн 235 тис. 200 грн на обладнання для дозування реагентів системи очищення води, а саме гіпохлориту натрію, перманганату натрію, коагулянту.

Зазначено, що місячна потреба хлору для Житомира становить 25 тонн на суму в 531 тис. грн. (вартість 1 тонни - 21 240 грн.).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-