Залізницю біля Попасної будуть розміновувати до 9 серпня

Залізницю біля Попасної будуть розміновувати до 9 серпня

Фото
Укрінформ
Українська сторона Спільного центру з контролю та координації (СЦКК) до 9 серпня проводитиме роботи з розмінування на залізниці біля вузлової станції Попасна.

Про це повідомляється на сторінці ООС у Facebook.

«Українська сторона СЦКК інформує про початок чергового етапу робіт з розмінування на залізниці біля вузлової станції Попасна. Роботи з розмінування залізниці проводяться згідно з відповідним розпорядженням командування ОТУ «Північ» на запит ПАТ «Укрзалізниця» з метою відновлення безпечного транспортного сполучення зі станцією Попасна і триватимуть до 9 серпня», - йдеться у повідомленні.

Як зазначається, військовослужбовці мобільної групи розмінування Державної спеціальної служби транспорту зі складу Об'єднаних сил проводять обстеження залізничних колій на предмет наявності мін, боєприпасів, що не розірвалися та інших вибухонебезпечних предметів.

Протягом одного дня обстежується близько 1 км залізничних шляхів та прилеглої території.

Читайте також: Геращенко хоче, аби Рада восени розглянула гуманітарне розмінування Донбасу

Крім розмінування об'єктів залізничного сполучення, сапери на прохання місцевих жителів проводять очищення від вибухонебезпечних предметів доріг, шкіл, лікарень, інших об'єктів громадського користування, а також приватних будинків.

Безпосередню організацію взаємодії з представниками СММ ОБСЄ, нагляд за дотриманням гарантій безпеки працівникам ПАТ «Укрзалізниця», задіяним у роботах на станції «Попасна», забезпечення дотримання режиму припинення вогню здійснюють офіцери української сторони СЦКК.

Важлива для транспортної інфраструктури вузлова станція «Попасна» знаходиться на території підконтрольній українському уряду поблизу встановленої Мінськими угодами лінії розмежування. У 2014 році місто перебувало під контролем збройних формувань РФ і стало епіцентром бойових дій. У зв'язку з цим транспортне сполучення залізницею стало небезпечним, і було тимчасово призупинено. Після того, як Збройні сили України повернули контроль над містом, залізничні колії регулярно потрапляли під обстріли і мінувалися диверсійними групами противника, тому потяги могли рухатися на даному напрямку тільки в короткі проміжки часу, коли це вважалося безпечним.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-