На Закарпатті поліція виявила групу нелегальних мігрантів

На Закарпатті поліція виявила групу нелегальних мігрантів

Укрінформ
На Закарпатті поліцейські виявили 8 осіб, серед  яких громадяни Іраку і Сирії, які намагалися нелегально потрапити до країн ЄС.

Про це повідомляє Департамент комунікації Національної поліції України.

“На території Ужгородського району Закарпатської області правоохоронці затримали групу з восьми іноземців. Троє з них є громадянами Республіки Ірак, ще п’ятеро – громадяни Сирійської Арабської Республіки. Серед виявлених нелегальних мігрантів – одна жінка. Всі затримані – молоді люди віком від 20 до 32 років”, - йдеться у повідомленні.

Читайте також: У Боснії хочуть розгорнути армію для захисту від мігрантів

Іноземці пояснили, що прибули до України в різний час, переважно – з метою навчання. У зв’язку з проведенням бойових дій на батьківщині вони вирішили потрапити до ЄС. Для цього вони зв’язалися з особою, яка пообіцяла переправити їх до Німеччини. За свої «послуги» чоловік просив по 1,5 тисячі доларів з кожного нелегала.

Читайте також: Орбан пропонує Чорногорії допомогу в захисті від мігрантів

У поліції поінформували, що у призначений час група з 8 нелегальних мігрантів вирушила зі Львова до Закарпатської області. До місця призначення іноземці добиралися кількома транспортними засобами. Пізніше люди в масках супроводжували іноземців гірсько-лісистою місцевістю і навіть продемонстрували екран GPS-навігатора як доказ, що група вже в Угорщині.

Читайте також: Поліція перевірить нелегальних мігрантів, аби відсіяти "кримінальних"

Всіх нелегальних мігрантів помістили до підвального приміщення, де тримали кілька діб. Після цього іноземців вивели до невідомого їм населеного пункту і наказали чекати транспорт. Через кілька годин їх виявили і затримали правоохоронці. У жодного з громадян не було при собі документів, які посвідчують особу.

Наразі іноземців передано до Чопського прикордонного загону. Оперативники підрозділів боротьби зі злочинами, пов’язаними з торгівлею людьми Нацполіції встановлюють організаторів каналу нелегальної міграції.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-