В Україні на річках очікується підняття рівнів води - ДСНС

В Україні на річках очікується підняття рівнів води - ДСНС

Укрінформ
На річках басейнів Днiстра біля поста Залiщики та Пруті біля Чернівців 26 липня через сильні зливи очікується підняття проходження максимального рiвня дощового паводку.

В гiрських районах навіть iснує загроза сходу селевих потоків, повідомляє ДСНС.

"За даними Укргідрометцентру, в другiй половинi доби 26 липня на Днiстрі біля поста Залiщики очiкується проходження максимального рiвня дощового паводку висотою 540 - 590 см над нулем поста (фактичний рiвень води на 8 год. 25 липня дорiвнює 307 см), максимальна витрата води прогнозується в межах 1000-1200 м3/с", - йдеться у повідомленні.

Читайте також: Повалені дерева і підтоплені будинки: рятувальники Києва ліквідовують наслідки негоди

Крім того, вночi 26 липня на Пруті біля Чернівців очiкується проходження максимального рiвня першої хвилi дощового паводку висотою 370-420 см над нулем поста (фактичний рiвень води на 8 год 25 липня 227 см), максимальна витрата води прогнозується в межах 950-1100 м3/с .

Також 25-26 липня в басейнах Прута i Сiрету очiкується відновлення пiдйомiв рiвнiв води: на річках гiрських частин басейнiв на 0,5-1,0 м, в нижнiй течiї Прута на 1,5-2,0 м над рівнями на 8 год 25 липня з початковим затопленням низькорозташованих дiлянок заплав та господарських об’єктів в окремих населених пунктах у Путильському та Новоселицькому районах Чернівецької області. В гiрських районах iснує загроза сходу селевих потоків.

Читайте також: Синоптик розповіла, скільки ще дощитиме в Україні

26-28 липня на рiчках басейну Днiстра у Тернопiльській, Хмельницькій, Вiнницькій областях очiкується пiдйом рiвнiв води на 0,3-0,8 м над рiвнями на 8 год. 25 липня. Мiсцями можливий початковий вихiд води на заплаву. При сильних дощах можливе формування значного мiсцевого стоку.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-