Мер Миколаєва скаржиться, що його тероризують захисники тварин

Мер Миколаєва скаржиться, що його тероризують захисники тварин

Укрінформ
Міський голова Миколаєва Олександр Сєнкевич назвав ситуацію, яка відбувається навкруг КП «Центр захисту тварин» тероризмом і боротьбою за крісло директора.

Про це він сказав під час прес-конференції 25 липня, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Те, що відбувається навколо комунального підприємства «Центр захисту тварин» більше нагадує боротьбу за крісло директора, а не за права тварин. Є агресивні тварини, що не відловлюються через блокування підприємства. Є трупи собак, які не прибирають з вулиць. І взагалі, що це таке - призначте нашого директора або ми будемо блокувати? Це тероризм, це перешкоджання роботі державної установи!» - заявив Сєнкевич.

Він також зауважив, що наразі він не може звільнити директора комунального підприємства лише тому, що цього комусь хочеться. Все відбуватиметься за законом. Лише після відповідних перевірок, якщо у його роботі будуть виявлені серйозні недоліки, він призначить нового директора, але без тиску.

«Питання навколо захисту собак у Миколаєві вже набуло політичного забарвлення. Сюди втручаються депутати від різних політсил, погрожують працівникам комунальної установи і вимагають якихось преференцій», - наголосив міський голова.

Читайте також: Україна - не живодерня: захисники безпритульних тварин прийшли під КМДА з собаками

Крім того, за його словами, зараз готується нова міська програма по захисту тварин і думки мешканців Миколаєва з цього приводу розділилися. Зоозахисники вимагають не проводити евтаназії бездомних тварин за жодних умов. Натомість багато миколаївців висловлюються за цей метод стосовно агресивних і невиліковно-хворих тварин. «Тому протягом місяця ми проведемо соціологічне опитування серед мешканців міста, щоб врахувати всі точки зору», - сказав очільник міста.

Зауважимо, що зоозахисники вже другий тиждень блокують роботу «Центру захисту тварин” у Миколаєві, тому наразі призупинено вилов безпритульних тварин та підбір трупів. Конфлікт зумовлений тим, що комісія, відповідно до норм чинного законодавства, прийняла рішення про присипляння 70 безпритульних собак на підставі висновків про їх агресивність чи невиліковні хвороби.

Як уже повідомляв Укрінформ, 16 липня кілька депутатів та активістів спробували силою проникнути на територію Центру і зчинили штовханину з його працівниками. Питання було винесено на сесію міськради 17 липня.

Але не дочекавшись його розгляду, група людей, яка називає себе зоозахисниками, накинулася на директора центру в холі і почала його бити. Постраждав не лише директор, а і його помічник – того покусали агресивні захисники тварин. В інцидент втрутилася поліція. Порушено два кримінальні провадження: за фактами евтаназії тварин та нападу на директора центру.

Сесія міськради прийняла рішення тимчасово відсторонити директора від виконання обов’язків і провести перевірку у центрі.

Проблема з засиллям бездомних тварин у Миколаєві останнім часом набула широкого резонансу. Від укусів диких псів постраждало багато людей, є випадки зі смертельними наслідками. Отож мешканці міста вимагають у влади вирішити це питання. З іншого боку, зоозахисники, категорично проти будь-яких кардинальних змін.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-