У Приазовській колонії порушують права хворих засуджених - прокуратура

У Приазовській колонії порушують права хворих засуджених - прокуратура

Укрінформ
У Маріуполі у Приазовській виправній колонії не дотримуються вимоги щодо ізоляції хворих засуджених, прокуратура вимагає негайного усунення знайдених порушень.

Про це повідомляє прес-служба прокуратури Донецької області.

“В установі виконання покарань не дотримуються вимоги щодо ізоляції хворих засуджених... Місцевою прокуратурою до установи виконання покарань внесено вказівку з метою негайного усунення виявлених порушень”, - йдеться у повідомленні.

Маріупольською місцевою прокуратурою №2 проведено перевірку додержання вимог чинного законодавства України в Державній установі «Приазовська виправна колонія (№107)», в ході якої виявлено істотні порушення вимог Кримінально-виконавчого кодексу України, Закону України «Основи законодавства України про охорону здоров'я».

Читайте також: У Чернігівському СІЗО наклав на себе руки засуджений

Зокрема, одна із засуджених, що інфікована на туберкульоз, утримується та працює на підприємстві установи разом з іншими засудженими, піддаючи останніх та працівників установи загрозі захворювання. Натомість, з боку керівництва колонії не вжито жодних заходів контролю до тубінфікованої засудженої (ізоляція, направлення до спеціалізованих установ виконання покарань).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-