Палії інформагенства в Рівному

Палії інформагенства в Рівному "погоріли" на замовному вбивстві

Фото, відео
Укрінформ
Поліція Рівненщини викрила діяльність організованої злочинної групи, яка підпалила інформаційну агенцію журналістських розслідувань «Четверта влада» та організувала замовне вбивство рівнянина.

Щоб затримати кілерів, поліція вдалася до операції інсценування вбивства чоловіка, яку провели 17 липня. Про це повідомив т.в.о начальника ГУНП в Рівненській області Сергій Волков під час спільної прес-конференції із заступником прокурора Рівненщини Остапом Сидором. 

“Вранці 17 липня на вулиці Костромська обласного центру працівники поліції затримали двох киян віком 47-ми та 49-ти років, раніше судимих за вбивства. В автомобілі «Opel», на якому пересувалися зловмисники, правоохоронці виявили гранату та пістолет із глушником. Стало відомо, що об’єктом злочину є 42-річний раніше судимий рівнянин. Поліцейські також встановили, що на рахунку організованої групи – підпал інформаційної агенції журналістських розслідувань «Четверта влада». Відомо, що організував злочину групу 46-річний житель обласного центру, кримінальний авторитет. Він залишив межі України 13 липня”, -  наголосили учасники прес-конференції.

Як зауважив Волков, саме інсценування вбивства дало змогу задокументувати злочинну діяльність цілої організованої групи. Крім того, вдалося відслідкувати зв’язки замовника та «загиблого», що є вагомою інформацією для працівників поліції.  

Волков додав, що діяльність організованої групи, зокрема, була направлена на дестабілізацію криміногенної ситуації у Рівненській області.

Читайте також: У Києві затримали поляка за підозрою у вбивстві

Під час обшуку в одного із виконавців, 49-річного жителя столиці, у підсобному приміщенні його дачного будинку у Житомирській області поліцейські вилучили саморобний вибуховий предмет, запал до гранати, пістолет та набої. В іншого в помешканні у Києві виявили 11 гранат, 12 запалів до них та набої. 

Виконавцям повідомили про підозру у підготовці до умисного вбивства. Рівненський міський суд взяв їх під варту без права внесення застави. 

Як повідомляв Укрінформ, редакцію Агенції журналістських розслідувань “Четверта влада” підпалили 22 лютого 2018-го року. Близько 19.10 невідомий чоловік з двома пляшками горючої суміші забіг у кімнату першого поверху редакції. Одну кинув на підлогу, а з іншої облив стіну поряд з газовим котлом і підпалив. 

Один із затриманих 17 липня чоловіків зізнався в підпалі редакції. А також розповів про замовника. Підпалювача упізнав і свідок, який був тоді у приміщенні редакції і бачив цього чоловіка.

Раніше поліція повідомляла, що 17 липня у Рівному на вулиці Небесної Сотні застрелили чоловіка. Тіло людини з вогнепальним пораненням виявили між автомобілями на парковці. “Загиблий” - 42-річний рівнянин, приватний підприємець. Як озвучили під час прес-конференції,  йшлося про інсценовану подію.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-