У Чернігові зливи

У Чернігові зливи "диктують" відновлення озера на місці автостоянки

Укрінформ
На вулиці Декабристів у Чернігові, яка найбільше постраждала від злив 30 червня та 21 липня, міська влада планує відновити озеро, яке колись було на цьому місці.

Про це повідомила прес-служба Чернігівської міської ради.

"На думку фахівців, серед можливих варіантів вирішення проблеми підтоплень - відновлення спеціального накопичувального озера на місці автостоянки, куди буде стікати дощова вода. Також закладення труб з більшим діаметром або будівництво ще однієї додаткової ливнівки", - йдеться у повідомленні.

Чернігівський міський голова Владислав Атрошенко під час зустрічі з мешканцями підтоплених вулиць зазначив, що всі необхідні процедури, зокрема, розробка проектно-кошторисної документації та проведення тендеру можуть розтягнутися у часі, щонайменше на 4 місяці.

Читайте також: Рятувальники розповіли, як “сушили” Чернігів після зливи

Що стосується самовільно збудованих гаражного кооперативу та автостоянки, де під час зливи 30 червня потонули десятки автомашин, а також зменшення діаметру однієї з труб зливової каналізації, що, за попередніми висновками, є ймовірною причиною підтоплення багатьох осель, то тут місто піде правовим шляхом. Наразі поліція проводить відповідне розслідування, а з власником цих об’єктів встановлюється зв'язок.

Як повідомлялося, внаслідок зливи, що пройшла в Чернігові 30 червня, в місті було підтоплено 110 домогосподарств житлового сектору та інших споруд на 40 вулицях міста, відбулося часткове руйнування трьох житлових будинків. Крім того, злива затопила кілька десятків автомобілів на автостоянці та фонди обласної наукової бібліотеки, завдала багато іншої шкоди.

Від зливи, що мала місце 21 липня, постраждало 20 житлових будинків та 34 присадибних ділянки в приватних домогосподарствах, 3 підвальних приміщення багатоквартирних житлових будинків і 5 окремих будівель, що належать Чернігівському територіальному центру соціального обслуговування, ПАТ "Будіндустрія", Чернігівському прикордонному загону та каналізаційну насосну станцію №4 КП "Чернігівводоканал". Крім того, переповнились фільтраційні канали міського полігону твердих побутових відходів.

Фото: Високий вал

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-