Житомирщина отримала хлор з Румунії

Житомирщина отримала хлор з Румунії

Укрінформ
На Житомирщину надійшла перша партія хлору для дезінфекції води з Румунії. Імпортним хлором будуть очищувати воду в Бердичеві та Житомирі.

Про це йшлося на засіданні обласної комісії з техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій, повідомляє прес-служба Житомирської ОДА.

"За інформацією заступника директора департаменту регіонального розвитку – начальника управління ЖКГ ОДА Тетяни Вареми, у результаті співпраці із Румунією вже завезли першу партію хлору і КП "Бердичівводоканал" отримав 1 тонну. Ще 4 тонни невдовзі доставлять на КП "Житомирводоканал", – йдеться у повідомленні.

Зазначено, що на водоканалах міст обласного значення та Житомира нині зберігається достатньо запасів хлору, які використовуватимуть для очищення води.

Підприємства водопровідно-каналізаційного господарства області шукають альтернативні варіанти для знезараження питної води. Зокрема, у Коростені розробили проект щодо переоснащення водоканалу для можливості використання для дезинфекції гідрохлориду.

Як повідомлялося, віце-прем'єр-міністр - міністр регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ Геннадій Зубко заявив, що виробництво рідкого хлору відновлено і паралельно його імпортують із Румунії.

Читайте також: Питна вода для Закарпаття: Угорщина передала регіону три тонни хлору

У середині червня "Дніпроазот", що є виробником рідкого хлору, який використовують для знезараження питної води, попередив, що він припиняє поставки та зупиняє виробництво рідкого хлору. У цьому  зв'язку на підприємствах галузі водопровідно-каналізаційного господарства України виникла складна ситуація з подальшим знезараженням питної води.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-