Пожежа у таборі

Пожежа у таборі "Вікторія": суд об'єднав дві справи

Укрінформ
Київський райсуд Одеси під головуванням Віктора Чаплицького виніс ухвали про об'єднання кримінальних справ стосовно екс-директора табору «Вікторія» Петроса Саркісяна та його екс-заступниці Тетяни Ланіної.

Однак розгляд справи по суті довелось перенести на серпень через неявку до суду 24 липня адвокатів Саркісяна, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Заслухавши позицію обвинувачення та адвоката родин загиблих у пожежі дітей і врахувавши неявку захисників підсудного Саркісяна, суд вирішив перенести розгляд провадження стосовно обвинувачених Саркісяна і Ланіної на 2 серпня", - оголосив ухвалу суддя Чаплицький.

Варто зазначити, що адвокат родин загиблих у пожежі дітей Тетяна Сягровець на засіданні звернулася до суду зі скаргою з приводу погроз з боку підсудного Саркісяна, які лунали на її адресу та батьків загиблих або потерпілих дітей.

«Підсудний періодично допускає погрози та негативно висловлюється на мою адресу та членів родин потерпілих. Причому, погрози на свою адресу вважаю реальними, хоч і необгрунтованими. Тому прошу суд у разі повторення таких випадів з боку підсудного вивести його з залу на певний час або на весь період судового розгляду", - заявила Сягровець.

Головуючий на засіданні вислухав також пояснення підсудного Саркісяна, що висловив обурення з приводу "необгрунтованих закидів захисника, що робить усе можливе, аби ця справа не мала справедливого завершення".

Читайте також: Стало відомо, якими стравами отруїлися діти у таборі "Орлятко"

Суддя Чаплицький звернувся з закликом до учасників засідання - дотримуватися дисципліни та порядку, а в разі порушень будуть застосовані законні заходи впливу.

Як повідомлялося, 16 вересня 2017 року у корпусі №5 Одеського міського дитячого оздоровчо-спортивного комплексу «Вікторія» через порушення правил пожежної безпеки сталася пожежа, яка призвела до загибелі трьох дівчаток.

26 червня 2018 року Київський райсуд Одеси задовольнив клопотання облпрокуратури щодо продовження тримання під вартою екс-директора оздоровчо-спортивного табору "Вікторія", доки триває судове розслідування у кримінальних провадженнях за статтями 270 (порушення встановлених законодавством вимог пожежної безпеки), 366 (службове підроблення) та 367 (службова недбалість) Кримінального кодексу України.

Його колишня заступниця Тетяна Ланіна на початку липня відшкодувала міській громаді Одеси 120 тисяч гривень, оскільки облпрокуратура оголосила підсудній підозру в підробленні документів та присвоєнні зарплат співробітників закладу. До кримінальної відповідальності притягнуто і старшу виховательку Наталію Янчик, що була відповідальною за пожежну безпеку в таборі "Вікторія". У службовій недбалості також підозрюють віце-мера Одеси Зінаїду Цвірінько.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-