МВС обіцяє посилені заходи безпеки на трасах до кінця туристичного сезону

МВС обіцяє посилені заходи безпеки на трасах до кінця туристичного сезону

Укрінформ
До кінця туристичного сезону патрульні групи здійснюватимуть посилені заходи безпеки на автошляхах України.

Про це 24 липня повідомив перший заступник міністра внутрішніх справ Сергій Яровий, інформує прес-служба МВС.

“Посилення заходів безпеки дорожнього руху – це не тимчасова акція, а постійна робота. Наразі патрульні групи розширені військовослужбовцями Нацгвардії. Збільшена щільність патрульних постів на трасах державного та міжнародного значення. Все це триватиме до закінчення туристичного сезону», - зазначив перший заступник міністра внутрішніх справ.

Він додав, що тривають спільні з територіальними підрозділами Укртрансбезпеки перевірки щодо дотримання правил та умов перевезення громадян.

У свою чергу начальник Департаменту організаційно-аналітичного забезпечення та оперативного реагування Нацполіції Олексій Сергеєв повідомив, що основними причинами ДТП за участю перевізників є неналежний технічний стан транспортних засобів та свідоме ігнорування водіями вимог правил дорожнього руху. 

“Крім цього, в гонитві за наживою недобросовісні перевізники нерідко вносять зміни у конструкцію салону, збільшуючи його місткість та свідомо наражаючи пасажирів на небезпеку у випадку надзвичайної ситуації. Всі ці порушення мають бути виявлені та отримати відповідну реакцію правоохоронців», - додав Сергеєв.

Читайте також: Операція "Перевізник": за добу поліція впіймала більше 80 порушників

Перший заступник начальника Департаменту патрульної поліції Олексій Білошицький зазначив, що керівництво Нацполіції вже затвердило план невідкладних заходів щодо посилення безпеки дорожнього руху та зниження аварійності на території держави.

«Взято під особистий контроль несення служби нарядами патрульної поліції на автомобільних дорогах державного та міжнародного значення, місцях концентрації дорожньо-транспортних пригод та місцях з напруженим рухом, передусім у напрямку південних регіонів держави та країн Європейського Союзу», - додав він.

Як повідомлялося, за попередню добу поліцейські виявили більше 80 перевізників-порушників.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-