На Донеччині відновили пошкоджену бойовиками високовольтну лінію

На Донеччині відновили пошкоджену бойовиками високовольтну лінію

Укрінформ
У Донецькій області енергетики ДТЕК відновили високовольтну лінію, пошкоджену внаслідок бойових дій.

Про це повідомили у компанії ДТЕК Донецькі електромережі.

"Енергетики Краматорська ВЕС ДТЕК Донецькі електромережі відновили лінію, що постраждала від обстрілів, 35 кВ «Центральна-Фенольна». Було замінено 7 високовольтних опор, 21 полімерний ізолятор, виконано необхідний ремонт", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що дана лінія забезпечує енергопостачання фенолового заводу (ТОВ «НВО «Інкор та До»), селищ Новгородське, Зоря, Новооленівка і Степанівка, а також ряду підстанцій Донецької залізниці.

Розташована поблизу лінії розмежування високовольтна лінія «Центральна-Фенольна» неодноразово зазнавала обстрілу. Через це була порушена цілісність опор і дротів, що загрожувало не лише залишити понад 8 тисяч жителів без енергопостачання, а й аварійною ситуацією на хімічному виробництві, а також знеструмленням залізниці.

Читайте також: На Луганщині знеструмленні 5 населених пунктів

Відразу ж після отримання всіх необхідних дозволів енергетики Краматорська ВЕС ДТЕК Донецькі електромережі розпочали аварійно-відновні роботи. Ремонтні роботи здійснювалися у супроводі Збройних Сил України, представників СММ ОБСЕ і групи піротехнічного підрозділу ГУ ДСНС України у Донецькій області. У найкоротші терміни було замінено опори, що постраждали від обстрілу, і виконано необхідний ремонт.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-