Поліція Одеси шукає авторів антисемітських написів на будівлях

Поліція Одеси шукає авторів антисемітських написів на будівлях

Укрінформ
Співробітники Приморського відділу поліції Одеси з’ясовують обставини появи на будівлях міста написів антисемітського змісту, що з'явилися після бійок фанів столичного "Динамо" та донецького "Шахтаря".

Про це повідомляє відділ комунікацій Одеського главку Нацполіції.

"Поліція з’ясовує обставини появи на будівлях Одеси написів антисемітського змісту, які виявлено сьогодні у Приморському районі міста. Зараз на місці події працюють правоохоронці. Встановлюються обставини появи цих написів, а також причетні до цього особи", - зазначили в поліції.

Вирішується питання про внесення відомостей за цим фактом до ЄРДР за ознаками ст. 161 (порушення рівноправності громадян залежно від їх расової, національної належності, релігійних переконань, інвалідності та за іншими ознаками) Кримінального кодексу України.

Як повідомило кореспондентові Укрінформу джерело в поліції, "правоохоронцям вдалось не допустити масових безладів за участю фанатів у день матчу за Суперкубок України, схожих на ті, що мали місце після матчу «Маріуполь» - «Динамо» у квітні цього року. Поразка «Динамо» нібито мала стати приводом до зіткнень. Однак футболісти «Динамо» перемогли, а поліція, яку попередили про небезпеку, діяла адекватно й ефективно".

Читайте також: Одеська поліція затримала 14 фанів “Шахтаря” і “Динамо” за участь у бійці

Як повідомляв Укрінформ, правоохоронці затримали 14 уболівальників донецького "Шахтаря" та київського "Динамо", які були учасниками конфліктів і бійок в Одесі. Семеро з них притягнуто до адмінвідповідальності за дрібне хуліганство, а двох притягають до кримінальної відповідальності за ознаками ст. 296 (хуліганство) Кримінального кодексу України.

Крім того, вирішується питання про затримання одного з цих чоловіків на підставі ст.208 Кримінального процесуального кодексу України, яка передбачає, що уповноважена службова особа має право без ухвали слідчого судді, суду затримати особу, підозрювану у вчиненні злочину, за який передбачене покарання у виді позбавлення волі.

У день матчу за Суперкубок України порядок на вулицях Одеси забезпечували понад 1200 правоохоронців, в тому числі близько 350 нацгвардійців. Аби не допустити можливих провокацій, на стадіоні «Чорноморець» та прилеглій території з громадянами працювали поліцейські діалогу.

21 липня футболісти київського "Динамо" обіграли донецький "Шахтар" з рахунком (1:0) і стали володарями Суперкубка України 2018 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-