Одеська поліція затримала 14 фанів “Шахтаря” і “Динамо” за участь у бійці

Одеська поліція затримала 14 фанів “Шахтаря” і “Динамо” за участь у бійці

Укрінформ
Поліція затримала 14 уболівальників донецького "Шахтаря" та київського "Динамо", які були учасниками конфліктів і бійок в Одесі, сім із них притягнуті до адмінвідповідальності, двоє будуть притягатися до кримінальної відповідальності.

Про це повідомляє відділ комунікації поліції Одеської області у Facebook.

«Протягом дня (21 липня — ред.) до відділів поліції було доставлено 14 вболівальників, які були учасниками конфліктів та бійок. Після перевірки відносно сімох із них складено адміністративні протоколи за дрібне хуліганство, ще двоє будуть притягнуті до кримінальної відповідальності за ст. 296 ККУ (Хуліганство - ред.)», - зазначається в повідомленні.

Окрім того, вирішується питання про затримання одного з цих чоловіків на підставі ст.208 Кримінального процесуального кодексу України, яка передбачає, що уповноважена службова особа має право без ухвали слідчого судді, суду затримати особу, підозрювану у вчиненні злочину, за який передбачене покарання у виді позбавлення волі.

Читайте також: У бійці з футбольними фанатами постраждали поліцейські

Як зазначається, в день матчу Суперкубка України за правопорядком на вулицях Одеси стежили більше 1200 правоохоронців. З них близько 350 нацгвардійців.

«Правоохоронці забезпечили безпеку громадян під час проведення матчу та не допустили масових заворушень за участю фанатів та значних порушень публічного порядку», - наголошує поліція Одеської області.

Аби не допустити можливих провокацій, йдеться в повідомленні, на стадіоні «Чорноморець» та прилеглій до нього території з громадянами працювали поліцейські діалогу.

Як повідомлялося, у суботу, 21 липня, на пляжі Ланжерон в Одесі виник конфлікт між футбольними уболівальниками донецького "Шахтаря" та київського "Динамо".

21 липня футболісти київського "Динамо" обіграли донецький "Шахтар" (1:0) і стали володарями Суперкубка України 2018 року.

Президент Петро Порошенко привітав ФК «Динамо» з перемогою і подякував обом командам за достойну гру.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-