Негода у Чернігові: рятувальники відкачують воду з підтоплених будинків

Негода у Чернігові: рятувальники відкачують воду з підтоплених будинків

Укрінформ
У Чернігові у неділю продовжується ліквідація наслідків підтоплень будинків, присадибних ділянок та полігону твердих побутових відходів, які у суботу спричинили інтенсивні опади.

Про це у неділю, 22 липня, повідомляє ДСНС.

"Місцевими органами влади спільно з ДСНС вживаються заходи щодо надання допомоги населенню та ліквідації наслідків негоди. Опади припинилися, тривають роботи по відкачуванню води, спочатку робіт відкачено понад 2 300 куб. м  води. Загалом для проведення невідкладних робіт залучено 37 чоловік та 21 одиниця техніки, від ДСНС залучено 32 чоловіка особового складу та 16 одиниць техніки", - йдеться в повідомленні.

За даними ДСНС, станом на 20:00 21 липня у Чернігові внаслідок сильних опадів сталося часткове підтоплення 20 приватних житлових будинків, 34 присадибних ділянок, 3 підвальних приміщень багатоквартирних будинків та 5 окремих будівель різної форми власності.

Також створилася загроза переливу неочищених вод за межі санітарної зони з фільтраційного каналу полігону по знешкодженню твердих побутових відходів КП КТП 2528 Чернігівської міської ради, зазначили в ДСНС.

Читайте також: Злива підтопила каналізаційну станцію в Чернігові

Як повідомляв Укрінформ, ранкова злива 21 липня підтопила кілька розташованих у низині вулиць Чернігова і каналізаційно-насосну станцію №4.

Раніше 30 червня потужна злива підтопила у Чернігові 110 домогосподарств житлового сектору та інші споруди на 40 вулицях міста, частково зруйнувала три житлових будинки. Крім того, затопила кілька десятків автомобілів на автостоянці та фонди обласної наукової бібліотеки, завдала багато іншої шкоди. Чернігівська міська рада оцінила завдані стихією збитки в понад 58 млн грн.

Фото: ДСНС

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-