Дизентерію підтвердили вже у 15 постраждалих у таборі

Дизентерію підтвердили вже у 15 постраждалих у таборі "Орлятко" - Денісова

Документ
Укрінформ
Діагноз "дизентерія" підтверджено у 15 постраждалих у таборі "Орлятко" за результатами першої частини проведених аналізів.

Про це повідомила Уповноважений Верховної Ради з прав людини Людмила Денісова.

"І остання інформація про постраждалих у таборі "Орлятко" на Донеччині. Вже надійшла перша частина результатів проведених аналізів. П’ятнадцятьом дітям поставлено діагноз "дизентерія". Тобто літо в цих дітей забрали - спочатку лікування, потім відновлення", - йдеться у повідомленні.

За її словами, представник Уповноваженого по Донецькій і Луганській областях Павло Лисянський зараз на зв’язку з медиками. Діти поступали в різний час, тому й результати клінічних досліджень приходитимуть частинами.

Читайте також: Денісова відкрила справу про масове отруєння у таборі "Орлятко"

Денісова нагадала, що за результатами отруєння дітей відкрито провадження, "у рамках якого з’ясовуватимемо, що стало причиною масового отруєння дітей і дорослих".

Як повідомлялося, в Лиманському районі Донецької області в дитячому центрі оздоровлення і відпочинку "Орлятко" 16 липня 60 дітей відчули погіршення самопочуття, нудоту, у них підвищилася температура. Було прийнято рішення про їх госпіталізацію. Наразі  шпиталізовано вже 94 людини.

Інших дітей із цього табору відправлено по домівках до батьків, а табір закрито.

За даними Донецької облдержадміністрації, в таборі  проходили лікування 78 дітей і 15 дорослих.

Читайте також: Денісова про "Орлятко" та "Яструбок": один власник і схожі порушення

Медики заявили, що у позаміському дитячому закладі оздоровлення та відпочинку "Орлятко" зареєстрований випадок спалаху гострого гастроентероколіту.

Під час перевірки на харчоблоці виявлено численні порушення, а правовстановлюючі документи, в тому числі акт прийомки табору "Орлятко" на 2 зміну, вилучили співробітники Слов'янської міжрайонної прокуратури в Донецькій області.

Всього в таборі відпочивали 134 дитини.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-