СБУ викрила на систематичних хабарах керівництво Чернівціводоканалу

СБУ викрила на систематичних хабарах керівництво Чернівціводоканалу

Укрінформ
Головне управління контррозвідувального захисту інтересів держави у сфері економічної безпеки СБ України викрили механізм систематичного отримання хабарів керівництвом Чернівціводоканалу.

Про це йдеться на сайті Служба безпеки України.

«Оперативники спецслужби встановили, що посадовці підприємства вимагали гроші із суб'єктів господарювання за укладання договорів на інгредієнти, що необхідні для стабільного функціонування об'єктів життєзабезпечення. Дії чиновників могли спричинити надзвичайні ситуації екологічного та техногенного характеру. Правоохоронці задокументували, що посадовці вимагали шістдесят сім тисяч гривень від одного з комерсантів. Співробітники СБ України затримали двох чиновників на робочих місцях під час отримання чергової частини неправомірної вигоди у розмірі сорок сім тисяч гривень», - йдеться у повідомленні.

За попередньою оцінкою, через протиправний механізм тільки з початку року зловмисники отримали майже 3 млн грн.

Під час санкціонованих слідчих дій за місцями роботи та проживання фігурантів справи оперативники спецслужби виявили документацію, яка підтверджує причетність окремих керівників комунального підприємства до протиправних оборудок.

У рамках кримінального провадження, розпочатого за ч. 3 ст. 368 Кримінального кодексу України, двом фігурантам справи оголошено про підозру в скоєнні злочину, вирішується питання щодо обрання міри запобіжного заходу.

У КП «Чернівціводоканалі» розповіли про подробиці обшуків на підприємстві.

«На час проведення слідчих дій доступ до приміщень підприємства було закрито, співробітники підприємства залишалися на своїх робочих місцях. Було проведено обшуки в кабінетах, автівках та помешканнях провідного інженера з постачання та закупівель управління КП «Чернівціводоканал», заступника начальника з фінансово-економічних питань та начальника КП «Чернівціводоканал»», - зазначили у прес-службі комунального підприємства.

Читайте також: На Миколаївщині на хабарі погорів радник голови райдержадміністрації

Поінформовано, що провідному інженеру з постачання та закупівель управління КП «Чернівціводоканал» Роману Клевачу сьогодні, 20 липня, Печерський районний суд м. Києва обрав запобіжний захід - утримання під вартою на підставі отримання хабара загальною сумою 67 тисяч гривень (20 000 грн у травні 2018 року та 47 000 грн 9 липня).

У прес-службі зауважили, що керівництво КП «Чернівціводоканал» співпрацює із слідством та готове надавати усю необхідну слідчим інформацію, документи тощо.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-