Питна проблема: Угорщина допоможе хлором Закарпаттю

Питна проблема: Угорщина допоможе хлором Закарпаттю

Укрінформ
Угорщина забезпечить Закарпаття хлором для очищення питної води.

Про це повідомив голова Закарпатської обласної державної адміністрації Геннадій Москаль на своєму офіційному сайті.

"На Закарпатті для знезараження питної води рідкий хлор використовується на 18 підприємствах водоканалу. Через зупинку українського підприємства «Дніпро-Азот» запасу хлору для безперебійної роботи насосно-фільтрувальних станцій області залишилося на кілька тижнів. Після цього підприємства змушені будуть припинити свою роботу й зупинити централізоване постачання води населенню, що неминуче призведе до спалаху інфекційних хвороб", - йдеться у дописі.

Щоб не допустити такого сценарію, Москаль звернувся до Генерального консульства Угорщини в Ужгороді з проханням поставити на Закарпаття необхідний для очищення питної води рідкий хлор.

"Сьогодні ми отримали відповідь, що Угорщина, яка є виробником хлору, відгукнулася на наше прохання й надасть Закарпаттю таку гуманітарну допомогу", – заявив Москаль.

За його словами, нині визначається механізм якнайшвидшого транспортування рідкого хлору, очікується його прибуття вже наступного тижня. Попередньо йдеться про півторамісячний запас речовини для Закарпатті, і "за цей час, сподіваємося, «Дніпро-Азот» відновить свою роботу".

Читайте також: Питна проблема: на Миколаївщині знайшли новий спосіб знезараження води

"Від імені всього Закарпаття висловлюю щиру вдячність уряду Угорщини, який постійно відгукується на проблеми області й приходить на виручку. Справжній друг, як відомо, пізнається в біді", - підсумував голова ОДА.

Фото: chemistry-chemists.com

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-