У Миколаєві відкриють центр підтримки переселенців і ветеранів АТО

У Миколаєві відкриють центр підтримки переселенців і ветеранів АТО

Укрінформ
У Миколаєві за сприяння Європейського банку відкриють міський центр підтримки внутрішньо переміщених осіб та ветеранів АТО.

Таке рішення прийнято депутатами міської ради у четвер  на сесії, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Сьогодні в Миколаєві створюємо перший міський центр підтримки внутрішньо переміщених осіб та ветеранів АТО. Подібних йому в Україні немає. Миколаївська обласна громадська організація інвалідів та учасників АТО виграла грант Європейського банку, який надав 3 млн 300 тис. грн на здійснення капітального ремонту приміщення, де буде розташовано центр. Крім того, близько 3 млн грн ще буде виділено Європейським банком на повне устаткування центру. Місто Миколаїв спрямовує на це 1 млн 400 тис. грн», - сказав керівник департаменту праці та соціального захисту населення міської ради Сергій Василенко.

За його словами, крім ветеранів та воїнів АТО, у Миколаєві проживають більше 5 тисяч внутрішньо переміщених осіб із Криму та Донбасу.

Новостворений центр матиме площу 700 кв. м і надаватиме юридичну та психологічну допомогу вказаним категоріям людей та членам їх родин. Крім того, тут буде можливість отримати адміністративні послуги, вирішити питання лікування та реабілітації. Планується відкрити і оснастити сучасними тренажерами спортивну залу, кімнати відпочинку та ігрові для дітей.

Читайте також: У Маріуполі посол Франції вислухала проблеми переселенців

Наразі приміщення виділено, тривають підготовчі роботи. Сам же центр розпочне роботу на початку 2019 року. Тут матимуть змогу отримувати послуги до 100 осіб щодня.

Штатна чисельність працівників - 8 осіб, всі інші працюватимуть на волонтерських засадах. Витрати на безпосередню роботу центру візьме на себе міський бюджет.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-