У Маріуполі будують кардіоцентр, інвестиції - більше 80 мільйонів

У Маріуполі будують кардіоцентр, інвестиції - більше 80 мільйонів

Укрінформ
У Маріуполі будують сучасний кардіологічний центр, обсяг інвестицій із урахуванням виконання всіх черг перевищує 80 млн грн.

Про це кореспонденту Укрінформу повідомили у Маріупольській міській раді.

"У Маріуполі проблеми із серцем мешканці міста вирішуватимуть у сучасному кардіоцентрі, будівництво якого вже скоро планується завершити. Він прийме перших пацієнтів вже восени поточного року. Загальний обсяг інвестицій щодо об'єкту із урахуванням виконання всіх черг складе понад 80 млн грн", - сказали у міськраді.

Кардіоцентр буде оснащений сучасним медичним обладнанням на суму 35 млн грн. Це ангіографічна установка, система УЗД діагностична Z5 із датчиком, система УЗД діагностична Mylab Seven, апарат вентиляції легенів та багато іншого.

Читайте також: Понад 400 дітлахів з Донеччини вирушили на оздоровлення до Одещини

За словами Маріупольського міського голови Вадима Бойченка, якщо у людини стався інфаркт і швидка допомога це фіксує, то хворого привозять до відділення кардіохірургії, де він отримує безкоштовну операцію, яка у середньому по Україні коштує 50-70 тис. грн. За рахунок місцевого бюджету будуть забезпечуватися і стенти, необхідні для локалізації небезпечного осередку на серці.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-