Входи та виходи з підземних переходів облаштують додатковими поручнями

Входи та виходи з підземних переходів облаштують додатковими поручнями

Укрінформ
Мінрегіон ввів із 1 вересня 2018 року норму щодо проектування розділювальних поручнів на сходах підземних переходів під час будівництва чи реконструкції вулиць і доріг.

Про це повідомив заступник міністра регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ України Лев Парцхаладзе, інформує Урядовий портал.

«Відповідна норма міститься у новому ДБН В.2.3-5:2018 «Вулиці та дороги населених пунктів» та вступає в силу з 1 вересня 2018 року. ДБН – це безпека і комфорт людей, тому у нових державних будівельних нормах (ДБН) щодо вулиць і доріг ми прописали норму щодо необхідності проектувати на сходах підземних переходів розділювальні поручні для пішоходів. Це дозволить впорядкувати потоки людей на вхід та вихід, мінімізує можливі стики та давки, особливо при якійсь несприятливій чи надзвичайній ситуації, створить умови для безпечного руху», - сказав він.

За словами  Парцхаладзе, впровадження такої зміни підвищить безпеку руху пішоходів та зручність пересування, особливо для людей похилого віку та у зимовий період.

Читайте також: В Києві на Південному мосту відсьогодні обмежать рух транспорту

Як повідомляв Укрінформ, ДБН В.2.3-5:2018 «Вулиці і дороги населених пунктів» розроблений на заміну аналогічного ДБН 2001 року.

Державні будівельні норми (ДБН) – обов’язкові до виконання нормативні документи, які використовуються під час проектування нових та реконструкції існуючих будівель, кварталів, мікрорайонів відповідно до їх призначення.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-