Шахтарям Львівщини виплачують зарплату за червень

Шахтарям Львівщини виплачують зарплату за червень

Укрінформ
Гірникам Львівщини почали виплачувати зарплату за червень.

Про це повідомляє прес-служба Львівської облдержадміністрації.

“ДП «Львіввугілля» отримало 12 мільйонів гривень від реалізації вугільної продукції. Цей фінансовий ресурс у повному обсязі скерували на виплату заробітної плати гірникам Львівської області за червень”, - йдеться у повідомленні.

Як зазначив в.о. директора паливно-енергетичного комплексу Львівської ОДА Михайло Грет, ця виплата - аванс за минулий місяць. Шахтарям ще боргують за червень 135,4 мільйона гривень, які будуть виплачені у заробітну плату - 25 липня.

Голова Львівської ОДА Олег Синютка в інтерв`ю кореспондентові Укрінформу зазначав, що заборгованість із заробітної плати перед гірниками виникла через суттєве підвищення наприкінці минулого року розмірів виплат.

Читайте також: Гройсман вважає, що шахти знищує неефективна система управління

Як повідомлялося, 3 липня понад 50 гірників ДП "Львівугілля" перекрили міжнародну трасу Левів - Рава-Руська, вимагаючи виплати заробітної плати. Вже 5 липня Мінфін виділив кошти - 324 млн грн, і Міненерговугілля розподілило їх відповідно до рішення уряду. Очікувалося, що вони надійдуть на вуглевидобувні підприємства ще в п'ятницю, 6 липня.

20 червня на засіданні уряду Прем'єр-міністр Володимир Гройсман доручив профільним відомствам напрацювати рішення щодо погашення заборгованості з  виплати зарплати шахтарям, а також повідомив, що ініціюватиме перевірку всієї державної вугільної галузі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-