У Краматорську запасів хлору приблизно на місяць

У Краматорську запасів хлору приблизно на місяць

Укрінформ
 На Краматорському водоканалі запасів хлору є приблизно на 30 днів, але там сподіваються, що їхня робота зупинена не буде і проблема буде вирішена.

Про це кореспонденту Укрінформу 17 липня повідомили у комерційному управлінні КПП "Краматорський водоканал".

"На сьогодні наших запасів хлору є приблизно на 30 днів. Звертаємося до Кабміну, до Прем'єр-міністра України, пишемо листи, прохаємо, вимагаємо, усе, що від нас залежить, ми робимо, але змусити "Дніпроазот" запрацювати ми не можемо", - сказали у водоканалі.

Там зазначили, що їхнім постачальником хлору є ТОВ "Агрогазсервіс", який закуповував хлор у "Дніпроазоту", але на сьогодні налагоджується постачання хлору з Європи, і перший хлор з Європи вже пішов.

"Дасть Бог, зупинитися нам не дадуть, лише все упреться в ціну - скільки хлор коштуватиме. Плюс довезти його, які будуть транспортні витрати. Оскільки хлор возять спецтранспортом, узгоджуються маршрути та машина йде лише вночі, тому що це особливо небезпечний вантаж. Нюансів багато, але ми над цим працюємо", - пояснили у Краматорському водоканалі.

Крім того, пояснили тут, водоканал не має можливості зберігати необхідний їм хлор довго і у великих кількостях. "У нас у Краматорську фільтрувальна станція знаходиться у центрі міста, і ми не маємо права тут його зберігати. За нормами ми маємо право тримати лише 20-денний запас, тому що це особливо небезпечний вантаж", - сказали у міськводоканалі.

Читайте також: Дніпроазот озвучив умову відновлення виробництва хлору

Як повідомлялося, дефіцит хлору виник у багатьох містах внаслідок зупинки виробництва рідкого хлору підприємством "Дніпроазот".

Діяльність АТ "Дніпроазот" була припинена через підвищення ціни на газ. Кілька днів тому тисячі працівників підприємства вийшли на мітинг під стіни Кабміну, вимагаючи вирішення проблеми підприємства.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-