Дніпропетровська ОДА стане власником електронного порталу адмінпослуг

Дніпропетровська ОДА стане власником електронного порталу адмінпослуг

Укрінформ
Всеукраїнський портал адмінпослуг ІGov невдовзі стане державним ресурсом. 

Створений три роки тому на волонтерських засадах, нині сервіс переходить у власність Дніпропетровської облдержадміністрації. Тепер понад 400 електронних послуг стануть ще доступнішими. Про це стало відомо під час прес-конференції в облдержадміністрації, повідомили у прес-службі Дніпропетровської ОДА.

«Дніпропетровщина першою почала переводити адмінпослуги в електронний режим. 2015-го запустили спільний проект ІТ-волонтерів та облдержадміністрації - портал ІGov. Незабаром ресурс стане державним. Розвиток ІGov дозволить скорочувати кількість чиновників, які задіяні в оформленні держпослуг. А це суттєва економія: кожна гривня, вкладена у ІGov, заощадить десятки гривень бюджетних коштів», - розповів радник голови Дніпропетровської облдержадміністрації Юрій Голик.

Зазначається, що перехід порталу у державну власність дозволить стандартизувати послуги. У всіх містах та районах вони матимуть однакові назви та строки виконання.

Безкоштовно користуватися ІGov, як і раніше, зможуть жителі інших регіонів України. Нині вони можуть замовити 422 адмінпослуги, проте їх перелік розширюватимуть. Також планують об’єднати кілька послуг в один «пакет». Наприклад, при народженні дитини чи відкритті бізнесу.

Читайте також: Каміння й палаючі шини: у Дніпрі напали на комунальників, які зносили МАФи

За словами в.о. заступника міського голови Дніпра Яніки Мерило, сьогодні користувач заходить на портал тільки щоб замовити якусь послугу. В майбутньому він зможе побачити там всю інформацію про себе: у якого сімейного лікаря обслуговується, коли за адресою, де проживає, не буде води, та коли потрібно вклеїти нове фото в паспорт. Все це – в одному місці, без необхідності заходити до купи інстанцій чи інтернет-ресурсів.

Процедура «одержавлення» порталу забере певний час. Спочатку передадуть програмне забезпечення та технічну документацію. Потім – електронну базу даних. Оформлять авторські права. Після цього Дніпропетровська облдержадміністрація стане повноправним власником ІGov. Зміниться й адреса порталу – з igov.org.ua на igov.gov.ua.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-