Суд відхилив клопотання про відведення судді у справі про пожежу у

Суд відхилив клопотання про відведення судді у справі про пожежу у "Вікторії"

Укрінформ
Київський райсуд Одеси відхилив клопотання захисту про відвід судді Степана Галія, який розглядає кримінальну справу екс-працівників ДСНС у Київському районі, порушену у зв'язку із загибеллю дітей під час пожежі у таборі "Вікторія".

У своєму клопотанні адвокат колишнього очільника ДСНС у Київському районі міста Валерія Дьяченка Анатолій Робул звинувавтив суддю в упередженості й порушенні норм Кримінального процесуального кодексу України, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Заслухавши позицію сторони захисту підсудного Дьяченка, а також прокурора Шпаченка й адвоката Сягровець, що представляє інтереси родин, діти яких загинули під час пожежі у таборі "Вікторія", суд визнав доводи адвоката підсудного Анатолія Робула недостатньо вмотивованими і відхилив клопотання", - оголосив ухвалу головуючий на судовому засіданні Микола Тонконоженко.

Відповідно до вердикту, суддя Степан Галій продовжить слухання кримінальної справи екс-очільника ДСНС у Київському районі Валерія Дьяченка та інспектора цього відділу Леоніда Бондаря, яких прокуратура звинуватила у скоєнні злочину, передбаченого ч. 2 ст. 367 (службове недбальство, що призвело до тяжких наслідків) Кримінального кодексу України.

Варто зазначити, що після подання клопотання адвокатом Робулом про відвід судді нібито "через упередженість і порушення норм КПК" головуючий на засіданні Галій запропонував захисту представити відповідні докази, але адвокат підсудного лише навів факти "відмови судді від задоволення низки заяв і клопотань сторони захисту".

Суддя Галій визнав їх необгрунтованими, вважаючи це спробами адвоката безпідставно затягнути судовий процес.

Схожі правові позиції озвучили на засіданнях 13 і 16 липня прокурор Сергій Шпаченко та адвокат постраждалих внаслідок пожежі родин Тетяна Сягровець. Вони вважають доведеною досудовим слідством вину працівників ДСНС, які перевіряли стан протипожежної безпеки у дитячому таборі  "Вікторія" і не вжили заходів до припинення його діяльності, проігнорувавши наявні порушення.

Читайте також: На Закарпатті згорів ромський дитсадок

Як повідомлялося, 16 вересня 2017 року у корпусі №5 Одеського міського дитячого оздоровчо-спортивного комплексу «Вікторія» через порушення правил пожежної безпеки сталася пожежа, яка призвела до загибелі трьох дівчаток.

До кримінальної відповідальності притягнуто екс-директора оздоровчо-спортивного табору "Вікторія" Петроса Саркісяна, його заступницю Тетяну Ланіну, екс-працівників ДСНС, старшу виховательку Наталію Янчик, що була відповідальною за пожежну безпеку в таборі "Вікторія". У службовій недбалості також підозрюють віце-мера Одеси Зінаїду Цвірінько.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-