У Вінниці з вересня подорожчає проїзд у громадському транспорті

У Вінниці з вересня подорожчає проїзд у громадському транспорті

Укрінформ
У Вінниці з вересня проїзд у громадському транспорті подорожчає на 20-25%.

Проект рішення виконкому «Про встановлення тарифів на послуги з перевезення пасажирів та вартості місячних проїзних квитків у міському авто- та електротранспорті в м. Вінниці» опубліковано на офіційному сайті Вінницької міської ради.

«Враховуючи звернення КП «Вінницька транспортна компанія», виконавчий комітет міської ради вирішив встановити для КП «Вінницька транспортна компанія» тарифи на послуги з перевезення 1 пасажира у міському електротранспорті (трамвай, тролейбус) в розмірі 4,00 грн; перевезення 1 пасажира у міському автобусі на маршрутах загального користування, які здійснюються у звичайному режимі руху, в розмірі 5,00 грн», - йдеться у проекті документа.

Загалом ціна разової поїздки у комунальному транспорті зростає на 1 грн проти попередньої вартості, або на 20-25%.

Також міська рада планує встановити нові ціни на місячні проїзні квитки у міському транспорті. Зокрема, на проїзд у трамваї, тролейбусі чи автобусі вартість проїзного становитиме 300 грн, 150 грн – для студентів, 100 грн – для школярів. Проїзний на два види транспорту коштуватиме відповідно 340 грн, 170 грн та 110 грн. Передбачено й проїзний для трьох видів транспорту. Його вартість планується встановити на рівні 500 грн, причому пільгових проїзних для студентів та учнів не передбачається.

Читайте також: Вінницьким податківцям-хабарникам обрали запобіжні заходи

Нові ціни на проїзд у міському громадському транспорті планується запровадити з 1 вересня поточного року.

Як повідомляло агентство, з 1 липня у Вінниці подорожчав проїзд у маршрутних таксі. Наразі одна поїздка у маршрутках коштує 5 грн на коротких, так званих «під’їзних» маршрутах, та 6 грн - на довгих, магістральних. У нічний час вартість проїзду у маршрутках становить 8 грн. При цьому перевізники зберегли соціальні зобов’язання та продовжать перевозити деякі пільгові категорії населення безкоштовно, а школярів до 6 класу – за півціни.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-