На Харківщині мітингуючі дали поліції тиждень на розслідування смерті активіста

На Харківщині мітингуючі дали поліції тиждень на розслідування смерті активіста

Фото
Укрінформ
Вимогу відзвітувати про розслідування загадкової смерті активіста висунули поліції три сотні учасників мітингу в селищі Есхар під Харковом, де увечері 5 червня в лісосмузі було знайдено повішеним Миколу Бичка, відомого антикорупційною діяльністю.

Про це повідомив адвокат Роман Лихачов у Facebook.

"Громада прийняла рішення поставити ультиматум керівництву чугуївського відділу поліції і дати тиждень на проведення усіх слідчих дій", - написав адвокат.

Він зазначив, що 13 липня пройшло 40 днів від дня смерті Бичка, але з 9 червня, за словами матері померлого, ніяких слідчих дій у справі не проводилося.

Як розповів Лихачов, учасники мітингу написали вимоги на плакатах і прикріпили до огорожі райвідділу поліції. Також для прискорення розслідування і щоб поліція не забувала про розслідування, начальникові райвідділу хлопці з "Національного корпусу" і місцеві активісти подарували "набір самогубця" - мотузку і мило".

"20 липня о 16:00 люди знову зберуться, щоб заслухати звіт місцевих правоохоронців про хід розслідування. Якщо результатів не буде, жителі готові йти до Харкова, до Головного управління Нацполіції у Харківській області і облдержадміністрації", - підкреслив адвокат.

Як повідомляв Укрінформ, 5 червня близько 12:00 до Чугуївського відділу поліції звернулася 40-річна мешканка селища Есхар. Вона повідомила, що її 23-річний син 4 червня о 16:30 пішов з дому і не повернувся.

5 червня близько 20:10 тіло розшукуваного без видимих ознак насильницької смерті було знайдено в лісосмузі неподалік від залізничного полотна. Слідчим Чугуївського відділу поліції відкрито кримінальне провадження за ч. 1 ст. 115 (умисне вбивство) КК України з позначкою "самогубство".

Читайте також: Експертиза тіла харківського активіста підтвердила версію про самогубство

Смерть активіста послужила причиною масових протестів громадян 6 і 7 червня, які вимагали об'єктивного розслідування.

Микола Бичко був адміністратором групи "Ініціативна молодь Есхара", де друкував пости про розвиток і життя рідного селища, про факти корупції. Зокрема, він боровся проти скидання відходів виробництва місцевої фірми у річку Уди. Останній його пост присвячено реконструкції джерела за рахунок коштів місцевих жителів.

Фото: Facebook Роман Лихачов 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-