Зубна проблема: Садовий готовий силою заводити головлікаря до стоматполіклініки

Зубна проблема: Садовий готовий силою заводити головлікаря до стоматполіклініки

Укрінформ
Очільник Львова Андрій Садовий звернеться до керівників силових відомств міста, щоб забезпечили представникам міської влади і офіційно призначеному головлікарю вхід до міської комунальної стоматологічної поліклініки №3.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

“У третю стоматполіклініку не може увійти  ні головний лікар, ні керівник департаменту, ні заступник міського голови, ні працівники управління. На вході стоять невідомі особи, які нікого не пускають у медзаклад.  Я буду з цього питання просити зустріч керівників силових відомств, тому що вбачаю в цьому захоплення комунальної установи”, - сказав Садовий.

За його словами, така ситуація виникла через небажання частини колективу реформувати установу у неприбуткове комунальне підприємство. Інші стоматологічні поліклініки міста погодились на реформу і нормально працюють. 

Садовий додав, що у понеділок начальник управління охорони здоров`я ЛМР Володимир Зуб та головний лікар поліклініки мають зустрітися із колективом та знайти рішення для розв`язання конфлікту.

Як зазначила на сесії Львівської міськради працівниця стоматполіклініки №3 Оксана Літин, відбулось, по-суті, рейдерське захоплення комунальної поліклініки  чотирма особами, які хочуть її приватизувати. Вже майже рік заколотники, які виступили проти реорганізації поліклініки у неприбуткову установу, залякують людей, підбурюють персонал та вимагають у працівників гроші на судові тяжби.

Виявилося, що заробітну плату персоналу не виплачують упродовж 11 місяців через те, що в установу не допускають головного лікаря.

Читайте також: Львівські стоматологи вимагають відставки Зуба

Як повідомляв Укрінформ, працівники комунальної стоматолгічної поліклініки №3 напередодні зірвали сесію Львівської міської ради, вимагаючи погашення заборгованості із заробітної плати, яку персонал не отримує вже 11 місяців, та відставки керівника львівської медицини Володимира Зуба. 13 липня протест продовжився під стінами мерії.

Конфлікт розгорівся, коли у лютому минулого року депутатами ЛМР було ухвалено рішення про реформування стоматологічної служби міста і її переходу із комунальних поліклінік у неприбуткові ЛКП, де лікарі мають право офіційно встановити плату за свої послуги і таким чином заробляти собі на зарплату та утримання закладів. Водночас депутати передбачили відшкодування надання безоплатної стоматологічної допомоги пільговим категоріям львів'ян. Решта стоматологічних поліклінік Львова вже перейшли на цю схему.  У лікарів, які там працюють, зросла зарплата, вони мають кошти на розвиток.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-