У Вінниці хлору для знезараження води вистачить на два тижні

У Вінниці хлору для знезараження води вистачить на два тижні

Укрінформ
Ситуація із запасами рідкого хлору для очищення і знезараження води у Вінниці не критична – є запаси на 14 днів.

Про це у п’ятницю на брифінгу повідомив заступник голови Вінницької ОДА Василь Броварник.

"До сьогоднішнього дня хлоропереливна станція забезпечувала і ще забезпечує виконання своїх договірних зобов’язань. У нас на минулу неділю були менші запаси хлору і минулої суботи ми отримали ще одну партію рідкого хлору. У нас на сьогоднішній день є запасів на 14 днів. Якщо взяти ситуацію в загальному, то вона напружена, але у нас вона не критична", - зазначив Броварник.

За його словами, постачальники цього водоочисного реагенту й донині гарантують виконання своїх зобов’язань і повідомили керівництво регіону. Наразі вони відпрацьовують логістику постачання рідкого хлору з інших держав, щоб компенсувати нестачу запасів рідкого хлору через зупинку єдиного підприємства в країні, що його виробляє – АТ "Дніпроазот".

Що до наявних запасів рідкого хлору, то їх у Вінниці планують зекономити під час виконання планових ремонтно-профілактичних робіт на мережах водогонів 17-18 липня, коли водопостачання частини міста буде припинене. Це дасть можливість подовжити хлорування води наявними запасами ще на півтори доби.

Посадовець висловив сподівання, що за цей час проблему з постачанням рідкого хлору вдасться вирішити на рівні Кабміну.

Застосування рідкого хлору  КП "Вінницяводоканал", яке займається постачанням води у Вінниці,  передбачається технологічними процесами для профільних підприємств, які забирають воду з поверхневих джерел(річок). У даному випадку він вважається  найефективнішим і забезпечує найякісніші очистку і знезараження води.

Читайте також: Російські хакери намагалися влаштувати техногенну катастрофу в Україні

Як повідомляв Укрінформ, на невизначений час зупинив роботу потужний хімічний завод АТ "Дніпроазот" у Кам'янському. За інформацією голови правління підприємства Сергія Сідорова, завод, який упродовж 80 років був провідним постачальником мінеральних добрив і виробником дезінфектантів для питної води в Україні, був вимушений зупинити роботу через здорожчання природного газу, який є сировиною для виробництва і становить близько 80% у вартості продукції підприємства.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-