Інклюзивна освіта: Лугащина отримала з бюджету більше мільйона

Інклюзивна освіта: Лугащина отримала з бюджету більше мільйона

Укрінформ
Станом на 11 липня з держбюджету до обласного бюджету Луганщини надійшло 1 млн 415,4 тис. гривень субвенції на надання держпідтримки особам з особливими освітніми потребами.

Про це повідомила прес-служба Луганської обласної державної адміністрації.

«Кошти вже спрямовані на рахунки відповідних місцевих бюджетів області. Потім зазначена субвенція спрямовується на надання державної підтримки особам з особливими освітніми потребами, які навчаються у спеціальних та інклюзивних класах загальноосвітніх навчальних закладів (крім шкіл-інтернатів та навчально-реабілітаційних центрів), а саме дітям сліпим та із зниженим зором, глухим, з тяжкими порушеннями мовлення, із складними порушеннями розвитку (у тому числі з розладами аутичного спектру)», - інформує прес-служба ОДА.

За рахунок субвенції здійснюється оплата проведення додаткових корекційно-розвиткових занять, що визначені індивідуальною програмою розвитку для учнів інклюзивних класів; придбання спеціальних засобів корекції психофізичного розвитку.

Читайте також: На Сумщині створять 6 регіональних центрів військово-патріотичного виховання

Законом України «Про Державний бюджет України на 2018 рік» місцевим бюджетам Луганської області передбачена субвенція з державного бюджету на надання державної підтримки особам з особливими освітніми потребами в обсязі 2 млн 426 тис. гривень.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-