Літнім оздоровленням на Луганщині охоплені 14,5 тисячі дітей

Літнім оздоровленням на Луганщині охоплені 14,5 тисячі дітей

Укрінформ
Літнім оздоровленням і відпочинком охоплені 14482 дитини з Луганщини, з яких 11286 належать до пільгових категорій.

Такі дані оприлюднила прес-служба Луганської ОДА

«Сьогодні літнім оздоровленням та відпочинком охоплені 14482 дитини з Луганської області, з яких 11286 належать до пільгових категорій. Фінансування літньої кампанії передбачено у сумі 15049,6 тис. гривень. Зокрема, на оздоровлення дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, які виховуються в інтернатних закладах системи освіти, а також для дітей з населених пунктів Луганської області, розташованих поблизу лінії зіткнення, з обласного бюджету виділено 4952,6 тис. гривень, кошти місцевих бюджетів склали – 10097,0 тис. гривень. Крім того, планується залучити 15265,1 тис. гривень позабюджетних коштів», - йдеться в повідомленні.

Станом на 1 липня поточного профінансовано з обласного бюджету – 3733,6 тис. гривень, з місцевих бюджетів – 5867,4 тис. гривень, залучено 4695,7 тис. гривень позабюджетних коштів.

У червні на території області працювали 264 заклади відпочинку з денним перебуванням. Ще шість таких закладів відкриються протягом липня – серпня. Усі позаміські заклади оздоровлення та відпочинку дітей розпочали роботу у визначені терміни. Оздоровчі зміни для дітей організовані також у ТОВ «Новопсковський санаторій «Перлина».

Усі заклади забезпечені кваліфікованими педагогічними та медичними кадрами.

З початку року 154 дитини пільгових категорій відпочили у дитячих центрах «Артек» та «Молода гвардія» за рахунок коштів державного бюджету.

Читайте також: На Житомирщині вже оздоровили понад 15 тисяч дітей

Також діти Луганщини мають можливість оздоровлюватися у Молдавському санаторному центрі «Сергіївка» (Одеська область).

У рамках проекту Луганської обласної державної адміністрації «Змінимо країну разом!» запрошення на оздоровлення луганчан отримані від Полтавської, Кіровоградської, Одеської, Волинської, Закарпатської, Тернопільської, Херсонської і Рівненської областей.

Фото: expres.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-