Росія збільшила кількість перевірок суден, що прямують до України

Росія збільшила кількість перевірок суден, що прямують до України

Укрінформ
Росія безпідставно збільшила кількість перевірок суден, що прямують в порти Маріуполь і Бердянськ через Керченську протоку.

Про це повідомляє прес-служба Міністерства інфраструктури України. 

"Починаючи з 29 квітня 2018 року спеціальні підрозділи Російської Федерації необгрунтовано та безпідставно збільшили кількість оглядів суден, що прямують в порти України через Керченську протоку, незалежно від прапора судна. Огляди суден здійснюються від одного до двох разів, окремі судна оглядаються до трьох разів", - йдеться у повідомленні.

За словами заступника міністра інфраструктури Юрія Лавренюка, всього в період з 29 квітня 2018 року по 9 липня 2018 року Росія затримала для огляду 93 судна, які прямували в порти України в Азовському морі. Всі дані щодо затримок суден Мінінфраструктури направляє до Міністерства закордонних справ України.

Читайте також: Італія погрожує блокувати кораблі місій ЄС із врятованими мігрантами

«Влада Російської Федерації не пояснює причини огляду суден, тим самим створюючи напругу в регіоні та заважаючи мирному судноплавству в північно-східній частині Чорного Азовського морів. В результаті таких оглядів судна простоюють від декількох годин до декількох днів. Судновласники несуть неоправдані значні витрати», - зауважив Лавренюк.

Він також повідомив, що Мінінфраструктури буде ініціювати перед МЗС України питання щодо звернення встановленими дипломатичними каналами до Міністерства закордонних справ Російської Федерації з протестом стосовно дій спеціальних підрозділів РФ, а також питань, пов'язаних з організацією спільного використання Азовського моря та регламентації правил плавання.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-