З поліції звільнили патрульних, які знущалися з чоловіка на харківському вокзалі

З поліції звільнили патрульних, які знущалися з чоловіка на харківському вокзалі

Укрінформ
Двох старших сержантів і капрала патрульної поліції, які познущалися з невідомого у відділенні на станції Харків-Пасажирський, звільнено зі служби.

Про це повідомляє відділ комунікації поліції Харківської області.

"Відповідно до наказу ГУНП в Харківській області, двох старших сержантів та капрала сектору патрульної поліції відділення поліції на станції Харків-Пасажирський Холодногірського відділу поліції міста Харкова притягнуто до дисциплінарної відповідальності у вигляді звільнення з лав Національної поліції України", - йдеться у повідомленні.

Зазначають також, що їх безпосередній керівник, командир взводу, попереджений про неповну посадову відповідність. Т.в.о. начальника Холодногорського відділу поліції суворо попереджений про необхідність дотримання підпорядкованим особовим складом службової дисципліни та забезпечення прав і свобод громадян.

Читайте також: У Харкові відсторонили від служби поліцейських за знущання над чоловіком

Як повідомляв Укрінформ, 7 липня в соціальних мережах поширене відео, де харківські поліцейські застосували неправомірні заходи фізичного впливу до невідомого громадянина.

Під час попередньої перевірки встановлено, що подія сталася 7 липня в приміщенні відділення поліції на станції Харків-Пасажирський Холодногірського відділу поліції. Також встановлено особи поліцейських.

Слідчі прокуратури Харківської області розслідують подію за ч. 2 ст. 365 Кримінального кодексу України - з санкцією позбавлення волі на термін від 3 до 8 років і позбавлення права займати відповідні посади строком на 3 роки.

Встановлюються обставини події, а також особи потерпілого і блогера, який виставив в мережу відео побиття громадянина в відділенні поліції.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-