У регіони відправили ліки за чотирма програмами

У регіони відправили ліки за чотирма програмами

Укрінформ
До областей відправлено закуплені за кошти державного бюджету препарати за чотирма програмами лікування - «Онкологічні хворі», «Онкогаметологічні хворі», «Хворі із серцево-судинними та судино-мозковими захворюваннями» та «Ідеопатична сімейна дистонія».

Про це повідомляється на сайті Міністерства охорони здоров'я.

«У регіони відправлено ще низку препаратів, закуплених за державні кошти. Найближчим часом ці препарати будуть доступні у лікарнях», - йдеться у повідомленні.

За програмою «Онкологічні хворі» до регіонів доставлено 630 упаковок препарату «Дакарбазин» та 1991 флакон препарату «Топотекан». 

За програмою «Онкогематологічні хворі» - 1482 упаковки препарату «Мелфалан», 1100 упаковок препарату «Ідарубіцин», 2373 упаковки препарату «Цитарабін», 610 упаковок препарату «Дакарбазин». 

За програмою «Хворі із серцево-судинними та судинно-мозковими захворюваннями» - 384 флакони препарату «Альтеплаза(50 мг)».

За програмою «Ідеопатична сімейна дистонія» до регіонів доставлять 3 набори нейростимулюючої системи для операції реімплантації для глибокої стимуляції.

У МОЗ зазначили, що інформація про розподіл препаратів буде доступна в розділі Накази на сайті Міністерства охорони здоров'я.

Читайте також: Супрун розповіла, чи потрібні бахіли відвідувачам медзакладів

У відомстві наголосили, що ліки закуповуються у межах виділеного бюджету, який щорічно ухвалює Верховна Рада України (у 2016 році - 3,4 млрд грн, у 2017 році - 5,9 млрд грн, у 2018 році - 5,9 млрд грн). Державний бюджет, виділений на закупівлю ліків на національному рівні, дозволяє покривати в середньому 45% від усього обсягу потреби. Так, наприклад, програма «Доросла онкологія» фінансується на 30%, а програма «Дитячий діаліз» майже на 100%. 

Також у МОЗ нагадали, що у випадку, коли ліки в лікарні є в наявності, а пацієнту відмовляють в їх безоплатній видачі, необхідно написати заяву на ім`я головного лікаря медичного закладу або на місцеве управління/департамент охорони здоров`я, вказавши діагноз із результатами аналізів або діагностики, що підтверджує діагноз, та необхідний препарат. 

Медичні заклади, згідно з Наказом МОЗ №509, зобов`язані оприлюднювати інформацію щодо залишків лікарських засобів. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-