У мерії Черкас провели обшуки: чиновників підозрюють у змові із забудовниками

У мерії Черкас провели обшуки: чиновників підозрюють у змові із забудовниками

Укрінформ
У Черкасах обшукали офіси забудовників та чиновників міської ради: підозрюють, що через їхні дії місто недоотримало кошти в бюджет та гроші на розвиток інфраструктури.

Про це повідомляє прес-служба прокуратури Черкаської області.

"Проведено обшуки в профільних департаментах Черкаської міської ради та ряду суб’єктів господарської діяльності м. Черкаси, за результатами яких правоохоронцями вилучено фінансово-господарську документацію, зокрема, щодо будівництва об’єктів житлової забудови для подальших експертних досліджень й встановлення обставин вчинення кримінального правопорушення", - йдеться у повідомленні.

Посадовців мерії підозрюють в тому, що вони умисно, в інтересах двох суб’єктів господарської діяльності - забудовників, при укладенні з ними договорів пайової участі по об’єктах будівництва, не перевірили достовірність поданих даних щодо вартості будівництва таких об’єктів. Це призвело до заниження розміру пайових внесків на розвиток інженерно-транспортної інфраструктури міста для замовників будівництва, та ненадходження до міського бюджету значної суми грошових коштів.

Читайте також: Обшуки у вінницькій ДФС: начальник відомства з’явився на роботі

На цей час триває досудове розслідування за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 364 (зловживання владою або службовим становищем) Кримінального кодексу України. Слідчими та процесуальними керівниками вживаються заходи щодо всебічного, повного та неупередженого дослідження всіх обставин справи, в тому числі встановлення повного кола осіб, причетних до злочину.

Хід розслідування контролюється керівництвом прокуратури Черкаської області.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-