На Прикарпатті Філарет відслужить панахиду за жертвами “червоного” терору

На Прикарпатті Філарет відслужить панахиду за жертвами “червоного” терору

Укрінформ
В Івано-Франківській області, у меморіальному комплексі Дем'янів Лаз, глава Української православної церкви Київського Патріархату Святійший Патріарх Київський і всієї Руси-України Філарет у суботу відправить панахиду за жертвами комуністичного терору.

Про це повідомляє Івано-Франківська облдержадміністрація.

«7 липня 2018 року в рамках візиту на Прикарпаття Предстоятель Української Православної церкви Київського Патріархату Святійший Патріарх Київський і всієї Руси-України Філарет відслужить панахиду за жертвами комуністичного терору у меморіальному комплексі Дем’янів Лаз. Початок о 15.30 год. », - йдеться у повідомленні.

Відомо, що перед панахидою Філарет відслужить літургію у Манявському Хресто-Воздвиженському монастирі. Таке Богослужіння відбувається у Маняві традиційно на свято Різдва Івана Хрестителя. Раніше Філарет назвав Манявський Скит святинею українців, поряд з Почаївською та Києво-Печерською Лаврами.

Читайте також: Філарет сподівається на автокефалію вже у липні

Дем'янів Лаз — урочище біля Івано-Франківська, місце масових розстрілів в'язнів з тюрми НКВД. За дослідженням істориків, розстріли проводили тут в кінці червня 1941 року, перед відступом радянських військ. Під час розкопок у Дем’яновому Лазу знайшли людські останки і змогли ідентифікувати понад 500 осіб.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-