У Дніпрі створили перший регіональний центр кіберзахисту

У Дніпрі створили перший регіональний центр кіберзахисту

Укрінформ
Команда реагування на комп'ютерні НП (CERT-UA) Держспецзв'язку передала міськраді Дніпра у користування спецобладнання та програмне забезпечення для підвищення рівня захисту інформаційних систем.

Про це поінформували у прес-службі Дніпровської міської ради. 

«Ми добре розуміємо, що разом зі створенням електронних реєстрів і рішень ми повинні максимально забезпечити їхній захист. Для взаємодії з освітніми державними та приватними установами та для забезпечення міськради новими технологіями захисту від кіберзагроз був також створений перший регіональний центр кіберзахисту на базі міської ради Дніпра. Я дуже рада, що наша співпраця з CERT-UA стає ще більш ефективною. Висловлюю щиру подяку за нове обладнання та програмне забезпечення», - зазначила виконувачка обов'язків заступника міського голови Дніпра Яніка Мерило.

За її словами, це обладнання та програмне забезпечення допоможе більш ефективно моніторити інформсистеми та блокувати ті, що заражені або становлять загрозу.

Читайте також: СБУ закликає бізнес зосередитись на захисті від кіберзагроз

Починаючи з минулого року Дніпро йде шляхом спрощення бюрократичних правил, запровадивши електронний реєстр жителів. Завдяки цьому на iGov дніпряни можуть отримати вже більше 200 послуг. Також у Дніпрі почали видавати електронні «Картки дніпрянина», які надають доступ до різних пільг.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-