Заарештовані троє причетних до втечі злочинця із суду - прокуратура

Заарештовані троє причетних до втечі злочинця із суду - прокуратура

Укрінформ
Суд ухвалив заарештувати трьох людей, які допомогли небезпечному зловмиснику втекти з залу Миргородського районного суду на Полтавщині. Це його співмешканка, спільник, а також начальник конвою ІТТ.

Про це повідомляє прес-служба прокуратури Полтавської області.

"Наразі усім чотирьом особам (включно з утікачем Віталієм Суржаном - ред.) Октябрським районним судом Полтави обрано запобіжні заходи у вигляді тримання під вартою, двом із них (співмешканці та начальнику конвою) – з можливістю внесення застави в розмірі 140 тис. грн", - йдеться у повідомленні.

За інформацією заступника начальника управління прокуратури Полтавської області Наталії Лець, 40-річний засуджений Суржан, житель Чернігівської області, отримав від 32-річної співмешканки вогнепальну зброю. Погрожуючи пістолетом, він утік із приміщення суду та разом зі спільницею сів у автомобіль, яким керував 22-річний луганчанин. Разом вони залишили Миргород.

«Утечі з-під варти сприяли незаконні дії 39-річного начальника конвою відділення конвойної служби Ізолятора тимчасового тримання № 5 Головного управління Національної поліції в області, який за 1000 грн неправомірної вигоди вивів обвинуваченого до запасного виходу будівлі суду, зняв з останнього кайданки та залишив наодинці з його співмешканкою», - розповіла прокурор.

Читайте також: У Києві затримали злочинця, який утік із зали суду на Полтавщині

28 червня спільники втікача були затримані. Їм повідомлено про підозру за ч. 5 ст. 27 ч. 2 ст. 393 Кримінального кодексу України (пособництво у втечі з-під варти, вчиненої особою, яка перебуває в попередньому ув’язненні, за попередньою змовою групою осіб, поєднаної з використанням зброї).

Окрім цього, водій, який під час переслідування скерував автомобіль на працівника поліції, повідомлений про підозру за ст. 348 Кримінального кодексу України (замах на вбивство працівника правоохоронного органу у зв’язку з виконанням цим працівником службових обов’язків).

Начальнику конвою інкримінують одержання службовою особою неправомірної вигоди.

Як повідомляв Укрінформ, 40-річний Віталій Суржан був засуджений за бандитизм, розбій, незаконне заволодіння транспортним засобом та незаконне поводження зі зброєю. 27 червня він утік із зали Миргородського районного суду. 2 липня його затримали у Києві.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-