На Херсонщині дитяча лікарня отримала нове обладнання для реанімації

На Херсонщині дитяча лікарня отримала нове обладнання для реанімації

Укрінформ
На Херсонщині дитяча обласна клінічна лікарня отримала нове сучасне медичне обладнання вартістю понад 2 млн грн.

Про це повідомив Департамент охорони здоров'я Херсонської облдержадміністрації.

"Херсонська дитяча обласна клінічна лікарня отримала нове обладнання, закуплене за кошти обласного бюджету. Відтепер надсучасні апарати штучної вентиляції легень та ультразвукового дослідження працюватимуть в реанімаційному відділенні закладу і допомагатимуть рятувати життя маленьких пацієнтів. На закупівлю цих двох апаратів в обласному бюджеті було передбачено більше ніж 2 млн гривень", - йдеться у повідомленні.

За інформацією департаменту, досі в обласній дитячій лікарні працювали апарати штучної вентиляції легень 2008-2009 років випуску, які вже технічно застарілі і не можуть забезпечити повну дихальну підтримку хворим дітям.

Читайте також: Отруєння у таборі на Київщині: одна дитина залишається у тяжкому стані

Зазначається, що новий апарат штучної вентиляції легень - універсальний для дітей різних вікових категорій. А новий апарат ультразвукового дослідження вирішив ще одну серйозну проблему, яка до цього часу існувала у лікарні: неможливість обстеження дітей, які знаходяться в реанімаційному відділенні і на штучній вентиляції легень. Він компактний, легко транспортується, і тому застосовуватиметься як в реанімації для недоношених і новонароджених дітей, так і в реанімації для більш старших дітей.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-