На Волині госпіталізували одного з гірників підземного страйку

На Волині госпіталізували одного з гірників підземного страйку

Укрінформ
Одному з гірників шахти №10 «Нововолинська», які третю добу відмовляються підніматися на поверхню, вимагаючи виплати заборгованої зарплатні та добудови шахти, стало зле. Його госпіталізували.

Про це повідомив у Facebook голова Незалежної профспілки гірників України (НПГУ) Михайло Волинець.

«Сьогодні, 4 липня, о 1.20 гірнику шахти №10 «Нововолинська» Миколі Ковальчуку, який дві доби перебував під землею, вимагаючи погашення заборгованості із виплати зарплати за три місяці, стало зле: після блювоти почалася кровотеча. На копальню терміново прибули медики з гірничорятувальної служби, після чого Миколу Ковальчука було доправлено в хірургічне відділення медичного закладу», - йдеться у повідомленні.

Волинець також зазначив, що вчора мав розмову з виконувачем обов'язків міністра фінансів Оксаною Маркаровою, яка повідомила, що погодила перерозподіл коштів із статті реструктуризації (закриття шахт) на виплату зарплати гірникам. Сума становить 220 млн грн. Проте коли ці кошти дійдуть до шахтарів сказати складно, оскільки проходження коштів через Держказначейство потребує дотримання всіх необхідних процедур.

Читайте також: У Конотопі відбулася бійка на території трамвайного управління

За словами голови НПГУ, заборгованість із заробітної плати є не тільки перед гірниками шахти №10 «Нововолинська», а й інших держпідприємств, у деяких частково навіть за 2016 і 2017 роки. Загальна сума боргу становить вже 1,1 млрд грн.

Як повідомляв Укрінформ, у понеділок, 2 липня, гірники першої зміни шахти №10 «Нововолинська» відмовилися підніматися на поверхню. Згодом до них приєдналися колеги з інших змін. Шахтарі вимагають погасити заборгованість із зарплати за три місяці - квітень, травень і червень, а також виділити кошти на добудову копальні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-