У Харкові педагоги провели рекордний флешмоб, присвячений безпеці школи

У Харкові педагоги провели рекордний флешмоб, присвячений безпеці школи

Фото
Укрінформ
Національний рекорд за кількістю педагогів, які взяли участь у флешмобі на тему безпеки шкільного простору, зареєстрований у Харкові.

Учасниками флешмобу, повідомляє кореспондент Укрінформу, поряд з іншими стали міністр науки і освіти Лілія Гриневич та голова Харківської ОДА Юлія Світлична.

600 вчителів із числа учасників 4-ї за рахунком національної конференції EdCamp Ukraine-2018, що відкрилася в понеділок у Харкові, на завершення дня прийшли на площу Конституції, де вишикувалися групами, зображуючи п'ять фігур-символів безпеки нової української школи: це серце - символ любові і здоров'я, знак "50 в колі" - обмеження швидкості, знак рівності, зрозумілий без перекладу, сонце, що сходить - символ педагогіки партнерства, абревіатура "НУШ" або "Нова українська школа".

Примітно, що фото - і відеозйомку дозволили з даху розташованого по сусідству будівлі Харківського національного університету мистецтв імені Котляревського. Учасники флешмобу надягнули жовті браслети-флікери і підняли їх вгору під час фіксації рекорду, тому вибудовані фігури було добре видно.

У Харкові педагоги провели рекордний флешмоб, присвячений безпеці школи / Фото: В'ячеслав Мадієвський, Укрінформ

"Безпека в школі включає багато аспектів - як фізичних, так і психологічних. Це важлива складова нової української школи, і добре, що вона стала темою цього флешмобу. У ньому беруть участь творчі, активні люди. Завдяки такому вчительству ми зможемо здійснити реформу української школи", - зазначила Лілія Гриневич.

За словами Юлії Світличної, на площі зібралася рекордна кількість педагогів, які заявляють про безпеку в новій українській школі: "Харківщина долучається до реформування освіти. Спільно з міністерством науки і освіти зробимо все, щоб наші діти вчилися і безпечних і комфортних умовах".

Читайте також: Чотири міністерства об'єднають зусилля з протидії булінгу в школах

Як повідомляв Укрінформ, 2 липня у Харкові відкрилася 4-та національна конференція вчителів шкіл EdCamp Ukraine-2018. Мета заходу - створити нові сучасні підходи до шкільної освіти, які дозволять виховати в дітях індивідуальність. Участь у конференції 2 і 3 липня візьмуть майже тисяча шкільних вчителів з усієї країни, а також експерти і правозахисники з 11-ти країн світу.

Перший EdCamp був проведений в 2010 році в Філадельфії. З того часу по всьому світу пройшло більше 200 таких конференцій. EdCamp в Україні проводяться з 2015 року на Харківщині.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-