На Житомирщині двоє молодиків здавали частини пам’ятника на брухт

На Житомирщині двоє молодиків здавали частини пам’ятника на брухт

Укрінформ
Правоохоронці Коростеня на Житомирщині затримали двох молодиків, які підозрюються у тому, що неодноразово демонтували з пам’ятника Невідомому солдату металеві листи і здавали їх у брухт.

Про це повідомляє відділ комунікації обласної поліції.

«Упродовж року до поліції надійшло кілька повідомлень про те, що невідомі особи пошкоджують пам’ятник у райцентрі і викрадають мідні листи облицювання. У результаті вжитих заходів оперативники кримінальної поліції затримали двох осіб, підозрюваних у причетності до вказаних протиправних дій», - розповів начальник Коростенського відділу поліції Михайло Старовойт.

Читайте також: Поліція спіймала банду, яка "наварила" 10 мільйонів на металобрухті

Правоохоронці встановили, що двоє безробітних жителів райцентру віком 23 та 21 року тричі вночі навідувалися до пам’ятника Невідомому солдату, щоб демонтувати мідні листи, які потім здавали до пунктів прийому кольорового металу.

Кримінальне провадження кваліфіковано за ч.2 ст. 298 (Незаконне проведення пошукових робіт на об'єкті археологічної спадщини, знищення, руйнування або пошкодження об'єктів культурної спадщини) ККУ.

Вандалам загрожує покарання у вигляді штрафу до 150 мінімумів доходів громадян, обмеження або позбавлення волі строком до 3 років.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-