У Львові презентували книгу про оборону Луганського аеропорту

У Львові презентували книгу про оборону Луганського аеропорту

Фото, відео
Укрінформ
Презентація книги «У вогняному кільці. Оборона Луганського аеропорту», в якій уперше зібрано спогади учасників та очевидців тих подій, відбулась у Львові.

На ній були присутні учасники та очевидці подій, сім'ї загиблих, військові, духовенство, волонтери та медики, упорядники книги, представники влади, повідомляє прес-служба міськради.

«Ми є достатньо молода держава, і питання історії - це питання нашої національної безпеки. Ми багато століть були частинами різних імперій, і дуже важко сьогодні зрозуміти, яка частина з цього, що написано, є правдою. Бо завжди були елементи маніпуляції. Тому сьогодні дуже важливо документувати кожен день, кожен крок, кожну перемогу. Нам дуже важливо вчити наших дітей на правдивій історії і на історії наших перемог. Діти, виховані на переможних сторінках, будуть творити історію перемоги, тому що в них буде генетична пам’ять”, - зазначив на презентації міський голова Львова Андрій Садовий.

Він подарував авторському колективу книги ювілейну монету ім. Короля Данила Галицького.

У книзі «У вогняному кільці. Оборона Луганського аеропорту» описуються не тільки події, пов’язані з утриманням цього об`єкта та прилеглих населених пунктів (квітень-початок вересня 2014 року), а й те, що передувало окупації Луганська (зима-весна 2013-2014 років).

Читайте також: У Львові стартували Всеукраїнські Ігри Нескорених

«Наша команда протягом 2016-2018 років записала спогади близько 140 учасників та очевидців тих подій: військових, волонтерів, місцевих мешканців, працівників міліції й аеропорту, медиків. Ми зібрали сотні унікальних фотографій, а також на основі свідчень військових підготували карто-схеми, що ілюструють основні операції. Книга містить коментарі військових дослідників, офіцерів та експертів, а також перелік загиблих бійців із різних підрозділів», - зазначив координатор проекту, керівник благодійного фонду «Народна підтримка воїнів АТО» Сергій Глотов.

Зазначається, що кошти на публікацію видання жертвували небайдужі люди та громади з усіх куточків світу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-