Прокуратура відкликала клопотання про арешт голови РДА Харкова

Прокуратура відкликала клопотання про арешт голови РДА Харкова

Укрінформ
Прокуратура Харківщини відкликала з Червонозаводського райсуду Харкова клопотання щодо арешту та відсторонення від посади голови Новобаварської райадміністрації міста Харкова, підозрюваної в розтраті майна і декларуванні недостовірної інформації.

Про це кореспонденту Укрінформу розповіли в прокуратурі.

Рішення про відкликання клопотань було прийняте, щоб упередити та унеможливити відмову у задоволенні клопотання з формальних причин та у зв'язку з відсутністю необхідних даних, - зазначили в прокуратурі.

Також повідомляється: "З метою збору максимального обсягу даних для обґрунтування своєї позиції, прокуратура ще 19 червня направила запит на надання інформації до Харківської міської ради. Однак більш, ніж за тиждень відповідь так і не надійшла".

"Сподіваємося, що Харківська міська рада вже наступного тижня виконає закон і надасть слідству необхідну інформацію. Одразу після цього, клопотання повторно будуть направлені до суду", - пояснили у прокуратурі.

Директор Департаменту у справах інформації Харківської міськради Юрій Сидоренко повідомив, що міськрада отримала 2 запити від слідчих: "Чи дійсно голова Новобаварської райадміністрації є держслужбовцем, на що відповідь надіслана 25 червня, а також - прохання надати документ про призначення Тетяни Цибульник на її посаду. Але згідно з законом, міськрада порадила слідчим звернутися до суду за рішенням щодо надання документів. Як тільки буде рішення - доступ до документів буде забезпечено".

Тетяня Цибульник прийшла на засідання суду, де мало розглядатися клопотання прокуратури. В залі також були присутні представники адміністрацій інших районів міста, які, за її поясненням пресі, взяли на цей день вихідний. До суду прийшли активісти, які наполягають на відстороненні Цибульник від посади голови РДА через корупційні скандали та її арешті.

Цибульник заявила журналістам, що не порушувала закон при декларуванні свого майна і "ніяких коштовностей там немає". Вона розцінює клопотання прокуратури як очорнення міської влади.

Оскільки прокуратура відкликала клопотання, Цибульник залишається головою адміністрації Новобаварського району Харкова.

Читайте також: Обшук у харківського голови району: знайшли незадекларовані коштовності

Як повідомляв Укрінформ, 29 березня правоохоронці за санкцією суду провели обшук у кабінеті голови Новобаварської районної адміністрації міста Харкова Тетяни Цибульник в рамках кримінального провадження, розпочатого за ст. 191 Кримінального кодексу України (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем). У кабінеті Цибульник були виявлені матеріали, що свідчили про підготовку соцдослідження на користь харківської влади.

21 червня слідчі прокуратури повідомили Цибульник про підозру за ст. 366-1 КК України (декларування недостовірної інформації). Йдеться про коштовності вартістю понад 600 тис. грн. Вказані цінності були вилучені під час обшуку в рамках розслідування іншого провадження. У той же час, у декларації голови адміністрації ані за 2016, ані за 2017 роки даних про ці ювелірні вироби немає.

Прокуратура звернулася до суду з клопотаннями про обрання запобіжного заходу у вигляді цілодобового домашнього арешту та відсторонення голови адміністрації від виконання службових обов'язків на час проведення досудового розслідування. Досудове розслідування триває.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-