Контрактника затримали за розкрадання електронних елементів ЗРК

Контрактника затримали за розкрадання електронних елементів ЗРК

Фото
Укрінформ
На Житомиршині затриманий військовослужбовець за розкрадання електронних елементів зенітно-ракетного комплексу

Як повідомляє прес-служба військової прокуратури Центрального регіону України, за результатами проведення першочергових слідчих (розшукових) та інших процесуальних дій у середу, 27 червня, військовою прокуратурою Житомирського гарнізону Центрального регіону України разом із слідчими слідчого відділу Радомишльського відділу поліції ГУНП в Житомирській області був затриманий військовослужбовець військової служби за контрактом.

Встановлено, що упродовж двох тижнів червня 2018 року військовослужбовець-контрактник, майстер майстерні однієї з військових частин, розташованої у смт Городок, Радомишльського району, маючи вільний доступ до бойової техніки, яку він обслуговував, демонтував та викрав з бойової машини 9А330 «Тор» блоки з електронними платами та елементи плат, які містять дорогоцінні метали: срібло, золото та платину.

Своїми протиправними діями затриманий призвів до неможливості повноцінного функціонування бойової машини.

Вживаються заходи щодо повідомлення затриманому про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч. 3 ст. 410 Кримінального кодексу України (викрадення, привласнення військовослужбовцем засобів пересування, військової та спеціальної техніки чи іншого військового майна, вчинені військовою службовою особою із зловживанням службовим становищем), обрання запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою. Затриманому загрожує позбавлення волі на строк від десяти до п’ятнадцяти років

В ході проведення першочергових слідчих дій викрадене майно виявлено та вилучено, на даний час вживаються заходи щодо відновлення бойового комплексу.

Читайте також: Міліцейського екс-начальника посадили на вісім років за допомогу бойовикам

Бойова система «Тор» (за класифікації МО США і НАТО — SA-15 Gauntlet («Латна рукавиця»)) — всепогодний тактичний зенітний ракетний комплекс, призначений для вирішення завдань протиповітряної і протиракетної оборони на рівні дивізійної ланки, призначений для прикриття важливих об'єктів від ударів протирадіолокаційних і крилатих ракет, дистанційно пілотованих літальних апаратів, авіабомб що планують (керованих авіабомб), літаків і вертольотів, в тому числі і виконаних по технології «стелс».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-