Активісти вмовляли львів'ян не брати “конвертованих” зарплат

Активісти вмовляли львів'ян не брати “конвертованих” зарплат

Фото
Укрінформ
У центрі Львова відбулась акція «Не бери заробітну плату в конвертах – подбай про своє майбутнє», спрямована на боротьбу з незадекларованою зарплатою та нелегальним працевлаштуванням.

Про це  повідомили у прес-службі облдержадміністрації.

“Зарплата в конверті -  це економічна проблема, це втрати обласного, місцевих, державного бюджетів. Внаслідок несплати податку на доходи фізичних осіб щомісяця    втрачаємо приблизно 55 млн гривень. Крім того, такий спосіб розрахунків позбавляє робітників соціальних гарантій”, - зазначив директор департаменту економічної політики ЛОДА Роман Филипів.

За його словами, на Львівщині близько 65% суб’єктів господарювання виплачують заробітну плату меншу 4 тисяч гривень, близько 70% найманих робітників отримують заробітну плату нижчу середньої. Це  - тіньовий сектор і це необхідність виведення найманих працівників і суб'єктів господарювання через економічні і соціальні показники у легальне "біле" поле.

Читайте також: Сумські машинобудівники влаштували «голодну ходу» через зарплатний борг

У межах акції волонтери роздавали львів'янам конверти і таким чином привертали увагу громадськості до проблем нелегальних трудових відносин та тіньової заробітної плати.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-